Öne Çıkanlar Dijital Beceriler MHRS Randevusu Sözleşmeli Personel Sicil Amirleri Yönetmeliği ŞOK 12 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Devredilen Taşınırların Kaydı

Bakan Koca'dan Özlük Hakları Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Özellikle son dönemde çalışanlarımızın, hekimlerimizin motivasyonunda bir düşüklük olduğunu görüyoruz.'' dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Komisyondan geçen Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi konusunda ''Meclis'in iradesiyle salı günü inşallah genel kuruldan geçmiş olacak. Birçok arkadaşlarımıza özellikle şunu ifade etmek istiyorum, mesleğimizin saygınlığını, özellikle pandemide kazandığımız saygınlığı lütfen, kaybetmemeliyiz ve buna fırsat vermemeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği 5 müjdenin, Şiddet ve Malpraktis Yasası geçti. Malpraktis gerçekten dünyada benzeri olmayan şekilde kökten çözüldü. Kasıt olmadıkça asla rücu olmayacak. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız yetersiz görüyor ise de yönetmelik çıkmasıyla ve devamındaki uygulamalarla bunu daha net görmüş olacaklar. Emeklilikle ilgili çok önemli bir gelişme kaydedildi. Bunun da salı günü genel kurulda geçmesiyle özellikle hekimler boyutuyla çok önemli ve farklı, bundan sonraki süreçte, geçmişte yani 2008 öncesi, sonrası ve bugünden sonra önemli bir kazanım elde ediliyor, Meclis'in iradesiyle kanunlaşırsa.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özlük hakları ile ilgili ''Ben de ısrarla daha detaylı açıklamada bulunmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki hekim arkadaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın hastaya hizmet odaklı hareket edebildiklerine inanıyorum. O nedenle devletimiz bu anlamda üzerine düşeni yaptı, yapıyor ve yapacak, bundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemde yönetmeliğin devreye girmesiyle özellikle 1 Temmuz itibarıyla başlayacağı için ağustos döneminde bunu sadece hekim ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bilebileceği şekilde, onların bildiklerinde ve gördüklerinde motive olabilecekleri bir değişiklik olduğundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemin daha iyi olduğunun ve iyi olacağının, mesleğimizin saygınlığını korumak için aşırı gayret içinde olmamızın gerekliliğinin altını çiziyorum.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Sağlıkla ilgili bazı kanunlarla 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDAN GEÇTİ. Sözleşmeli ve kadrolu hekimlerle sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında önemli iyileştirmeler çok yakın.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.