Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Özlü yanıtladı: Vaka sayısı neden arttı?

Bilimsel Komite üyesi Tevfik, Türkiye'deki salgının gidişatı ile ilgili yeni bir tür koronavirüs (Kovid-19) kısa mesajını kişisel Twitter hesabında paylaştı.

Özlü, "Önceki gün yeni vaka sayısı 1614, dün 1832 ve bugün 2253'tür. İki günlük artışın nedeni, Pazartesi ve Salı günleri sokaklarda, pazarlarda ve pazarlarda gözlemlediğimiz kalabalık. 4 günlük sokağa çıkma yasağı ".

"Virüs affetmez. Pusuda bekliyor. Başını en küçük sahtekarlıkta hemen kaldırıyor. Çok dikkatli olmalıyız. Zorunlu olmadıkça evi terk etmemeliyiz, temastan kaçınmalıyız, sosyal mesafeyi korumalıyız , maskeyi düzgün kullanmalıyız, yüzey temizliğine, el hijyenine ve iç mekan havalandırmasına dikkat etmeliyiz.

Rahatlamak ve 'bu bitti' düşünmek ve eski rutine geri dönmeye çalışmak büyük bir hata olurdu. Virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz. Kontrollü sosyal yaşama alışmalıyız. Önlemler alarak ihtiyaçlarımızı karşılayalım, ancak gerekli değilse evden çıkmayalım. İftar davetine, taziye ziyaretine, komşuya çay içmeye gitmeyelim. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.