Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği öğretmen Mülakatın Kaldırılması

Çağrı Merkezleri Hizmetleri Bölümü Mezunları 112 Acil Çağrı Merkezlerine Atansın

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

'112 Acil Çağrı Merkezleri'nde görev yapmak üzere alanında 2 yıl boyunca eğitim almış, gerekli donanıma ve bilgiye sahip (3499) 'Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü' mezunları henüz atana-mamanın üzüntüsünü yaşamaktadır. 

Koronavirüs salgının yoğunlaştığı şu günlerde yaşanan ölümler Türkiye'yi sarsarken, tüm sağlık çalışanları gibi 112 Acil Çağrı Merkezleri'nde çalışan personelin de yükü artmıştır. 112 Acil Çağrı Merkezleri'ndeki çalışan yetersizliği ve Covid-19 vaka sayılarında yaşanan artışlar da göz önüne alındığında 3499 kodlu Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunlarının atamasının gerçekleşmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. 44 il vede üniversiteden her yıl 2 bin 500 ila 4 bin arasında mezun veren ancak atanamadıkları için sayıları 22 bini bulan tüm eğitimli gençlerimizin seslerine kulak verilmesi gerekmektedir. 

Bu sebeplerle aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim. Dr. Müzeyyen ŞEVKİN CHP Adana Milletvekili 

SORULAR 

1-Türkiye genelinde kaç ilde ve bu illerde kaç noktada 112 Acil Çağrı Merkezi bulunmaktadır..? 
2- 112 Acil Çağrı Merkezleri'nde toplam kaç personel çalışmaktadır..? Çalışan personel sayısı yeterli midir? Personel açığı var mıdır..? 
3- Söz konusu merkezde Koronavirüs nedeniyle iş yükünün arttığı ve personelin mesaiye kaldığı, yeterli verimin alınamadığı doğru mudur..? 
4- Bakanlığınız verilerine göre atanamamış, 3499 Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunlarının toplam sayısı kaçtır..? 
5- 112 Acil Çağrı Merkezleri'nde görev yapmak üzere 2 yıl eğitim alan, gerekli donanıma ve bilgiye sahip 3499 Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunlarının atanabilmesi için herhangi bir planlamanız var mıdır..? 
6- 112 Acil Çağrı Merkezlerinde 'Çağrı Alici' personelin yol ve yemek masrafları karşılanmakta midir..? Özlük haklarında iyileştirme yapılacak mıdır? Bu kritik süreçte yeterli oranda maske, eldiven ve koruyucu malzeme kullanamadıkları iddiaları doğru mudur..? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.