Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Covid -19 Pandemisi Nedeni ile Özel Hastanelerin Yatak Artış Talepleri

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Prof. Dr. Ahmet TEKİN imzalı resmi yazıda ‘’son dönemlerde özel hastanelerin Covid-19 salgını nedeni ile artan yatak ilavesi taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda; Covid-19 pandemisi süresince sağlık hizmet sunumunun hızlı bir şekilde sağlanması amacıyla. Bakanlığımız hasta yatağı planlamaları dışında, pandemiden kaynaklı talep edilen yatakların ilinizdeki yatak ihtiyacına göre Müdürlüğünüzce değerlendirilmesi uygun görülmüştür.

Bu kapsamda pandemi süreci sonunda geçici olarak ilave edilen yatakların iptal edileceğinin bilinmesi şartıyla; hastane binasında tadilat yapılmaksızın mevcut var olan yerinde yatak eklenmek suretiyle sadece erişkin yoğun bakım yatağı veya çocuk yoğun bakım yatağı ilave yapılabileceği, ilave yatakların hastane müellif mimarı tarafından kat planı olarak çizilmesi ve plan antetinde artırılan yatak sayısının belirtilmesi. Müdürlüğünüz tarafından yerinde mimari incelemesinin yapılarak geçici kısmi müşterek teknik rapor ile faaliyet izin belgesinin düzenlenmesi (faaliyet izin belgesine yeni sekme açılarak pandemi sürecinden dolayı yatakların geçici verildiğinin belirtilmesi) ve mimar onaylı kat planı ile birlikte birer örneğinin Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.