Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Sağlık Tesislerinde Yapılacak Ek Ödeme

Kamu Hastaneleri Genel Müdür V. Bakan a. Dr. Avni Uygar Seyhan imzalı resmi yazıda ''Dünya genelinde ortaya çıkan Koronavirüs (COVID-19) pandemisinin etkilerinin ülkemizde asgari düzeyde tutulması ve bertaraf edilmesi amacıyla sağlık tesisleri ve sunulan sağlık hizmetleri öncelikli olarak söz konusu hastalığın önlenmesi, teşhisi ve tedavisine yönlendirilmiştir. Söz konusu hassas dönemde özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının herhangi bir maddi kayba uğramalarının önlenmesi, motivasyon ve teşviki amacıyla, 8 Mayıs 2021 tarihli ve 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Geçici 4'üncü maddesinde yer alan ''1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere dört ay süreyle yer ve personel yönünden kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılabilir. Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez.'' hükmü doğrultusunda 17 Mayıs 2021 tarihli ve E-49022165-020-285 sayılı Makam Onayı alınmıştır. Bu kapsamda; Mezkur yönetmelik kapsamında bulunan personelden;

1) COVID-19 hastası takip veya tedavisi yapılan sağlık tesisleri ile Suriye'de terörden arındırılan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat bölgelerinde insani yardım amaçlı işletilen sağlık hizmet birimlerinin;

a) COVID-19 için ayrılmış yoğun bakımlarında,

b) COVID-19 için ayrılmış polikliniklerinde,

c) COVID-19 için ayrılmış servislerinde,

ç) COVID-19 PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarlarında,

d) Acil servislerin COVID-19 için ayrılmış alanlarında,

e) COVID-19 için ayrılmış görüntüleme alanlarında (sadece tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personel için),

f) Sadece COVID-19 hastalarına hizmet sunmak üzere evde sağlık hizmetlerinde görevlendirilen tabipler ve tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personele, fiilen görev yaptıkları süreler için ek tabloda belirlenen ''COVID-19 Ek Ödeme Katsayısı''nın, kalan süreler için ise ''COVID Dışı Ek Ödeme Katsayısı''nın en yüksek devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutar esas alınarak ek ödeme hesaplanır.

2) Sağlık tesislerinde 1'inci maddede belirlenen alanların dışında çalışan sağlık hizmetleri sınıfı personel ile diğer personele ek tabloda belirtilen ''COVID Dışı Ek Ödeme Katsayısı''nın en yüksek devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutar esas alınarak ek ödeme hesaplanır.

3) Ağız ve diş sağlığı merkezleri ile hastanelerinde görev yapan Profesör, Doçent, Doktor, öğretim üyesi diş tabibi, uzman diş tabibi ve diş tabibi unvanlı personelin ek tabloda belirlenen ''COVID Dışı Ek Ödeme Katsayısı'', ilgili ek ödeme döneminde mesai içi girişimsel işlem puanı yirmi bin (20.000) ve üzeri olanlar için %50, otuz bin (30.000) ve üzeri olanlar için %70 artırımlı uygulanır.

4) Ek Tablonun 20'nci satırında yer alan sağlık hizmetleri sınıfı personel için aynı tablodaki katsayılar üzerinden 1'inci ve 2'nci maddeye göre hesaplanan tutarlar, 209 sayılı Kanun'un 5'inci maddesi uyarınca ödenen sabit ek ödeme tutarından mahsup edilmeden ödenir.

5) Tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personelden, 1'inci maddede sayılan yerlerde görevlendirilenlere fiilen görev yaptıkları süreler için tavan ek ödeme tutarına esas katsayısı 2 (iki) olarak alınır.

6) İlgili ek ödeme döneminde görev yapan her bir personel için Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında hesaplanan mesai içi brüt ek ödeme tutarı ile 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü maddeye göre hesaplanan brüt ek ödeme tutarı karşılaştırılarak, yüksek olan tutar esas alınır. Bu şekilde yapılacak ek ödeme tutarı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez.

7) Yapılacak olan ek ödemelerde aktif çalışma süresi gözetilecek olup, 2020-2021 yıllarını kapsayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararlarının, Sağlık ve Sosyal Hizmet İş Koluna İlişkin Üçüncü Bölümünün 25'inci maddesi hükmü uyarınca ayda en fazla 5 güne kadar yılda toplam 12 güne kadar olan yıllık izin süreleri ve süt izninde geçirilen süreler ile anılan Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin ''u'' bendinde çalışılmış gün olarak değerlendirilen günler ve COVID-19 salgın hastalığı nedeni ile karantinada geçen süreler ile tedavi sürelerinin Başhekimce belgelendirilmesi halinde kullandıkları hastalık izin süreleri hariç olmak üzere kullanılan izinler (14/04/2021 tarih ve 2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesinde yer alan idari izinler dahil) çalışılmayan gün olarak değerlendirilecektir.

Yukarıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde mezkur ek ödeme yönetmeliği kapsamında bulunan personele 01/04/2021 tarihinden itibaren 4 (dört) ay süre ile ek ödeme yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.