Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu

COVID-19 Tedbirleri Hakkında Resmi Yazı

Aralık 2019 tarihinde başlayan ve tüm Dünya ile birlikte ülkemizde de görülen COVID-19 kapsamında farklı koruma ve kontrol önlemleri alınmış ve uygulamaya konulmuştur. Mart 2020 tarihinde ilk vakanın ülkemizde görülmesi sonrasında Adalet Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak ceza ve tevkif evleri, yaşlı ve engelli bakım evleri ve sevgi evleri gibi toplu yaşanılan yerlerde hizmet sunmaktadır. Bu alanlarda bulunan bazı gruplar hastalığın seyri nedeni ile risk grubunda yer almakta ve yine kişiler toplu olarak bir arada ve kalabalık ortamda bulunmaları nedeni ile hastalığın daha hızlı yayılımına neden olabilmektedir. Devletin koruması altında olan ve toplu yaşanılan alanlarında alınması gereken önlemlere dair bilim kurulu kararları ve hizmet sunulan binalarda alınması gereken hijyene yönelik önlemler, kişilere ait maske, mesafe ve hijyen kuralları, sağlık hizmet sunumu sırasında yapılması gereken uygulamalara dair resmi yazılar tarafınıza gönderilmiştir.

Yine bu ortamlarda hastalığa dair riskleri azaltabilmek amacı ile il sağlık müdürlüklerine ve tarafınıza, kurumlarda sağlık hizmeti sunumu ve buralarda konaklamakta olan kişiler ile temas olasılığı olan personele yönelik yapılması gerekli çalışmalar hakkında bilgi verilmiş ve gereğinin yapılması talep edilmiştir.

Söz konusu uygulamalar içinde; personelin çalışmalarının 14 günlük vardiyalar halinde düzenlenmesi, işyeri dışında vardiya da olan personelin evde izolasyon kurallarına uyması, çalışmaya başlamadan önce PCR testlerinin yapılması ve sonucu negatif olarak bildirilen kişilerin işyerine alınması istenmiştir. Zaman içinde izolasyon sürelerinde değişiklikler olmuştur.

Ancak illerde özelikle söz konusu alanlarda hizmet sunmakta olan personele yönelik farklı uygulamaların olduğu tespit edilmiştir.

Bazı illerde vardiya değişim sürelerinin 3-5-7-10 ve 14 gün şeklinde uygulandığı, bu uygulamalar sırasında ilgili memurların evde bulundukları süre içinde izolasyon kurallarına dikkat etmedikleri, riskli olarak tanımlanan düğün, nişan, cenaze, toplu yemek gibi organizasyonlara katıldıkları belirtilmiştir. Ayrıca kurumlara yeni alınacak misafir veya yükümlüler içinde farklı uygulamalar olduğu bildirilmiştir.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.