Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Döner Sermaye Mağduriyeti Giderilmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen teşkilatlarının sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı yoğun mücadele verdiğini, pndemi sürecinde sağlık çalışanlarının en ön safta yer aldığını dile getirdi ve “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Devlet sağlık çalışanlarımızın verdiği emeği görmeli. Bu emeğin karşılığı için adım atmaktan geri durmamalı” dedi.

Sağlık çalışanlarının en can yakan sorununun döner sermaye sistemi olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın döner sermaye mağduriyeti giderilmeli, ek ödemeler genel bütçeden ödenmeli. İş yükü azalmalı, istihdam artırılmalı. Sağlık çalışanlarımızın yıllık izinleri yanmamalı. Kreş sorunu artık çözüme kavuşturulmalı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar Genel Sağlık Sigortasının dışına çıkarılmalı ki sağlık çalışanlarının önemini anlasın. Sağlık çalışanlarımızın sorunları ve talepleri acilen çözülmeli” dedi.

"Döner sermaye sorununun çözülmesi için mücadele ediyoruz" diyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye adaletsizliğinin çalışma barışına zarar verdiğini ve hakkaniyetten uzak bir sistem olduğunu söyledi ve “Sağlık çalışanlarının en büyük problemlerinden biri olan döner sermaye adaletsizliğinin çözümüne katkı sunabilmek amacıyla ‘Ek Ödeme Model Önerisi’nin tartışıldığı çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay sonrası yapılan düzenlemelerle ek ödeme sorunlarına yönelik çözüm odaklı, hakkaniyetli bir model geliştirdik. Çalıştay sonucunda ortaya koyduğumuz model önerisini Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi yetkili merciiler ile paylaştık. Çalışanlarımızın bu can yakan sorunun çözülmesi için mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz” dedi.

“Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” diyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının döner sermaye adaletsizliği dışında da birçok sorunla boğuştuğunu dile getirdi ve "Sağlık çalışanlarımızın birçok sorununun çözüme kavuşturulması ve rahat bir nefes alması için durmadan çalışıyoruz. Üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarımız yapısal sorunlardan kaynaklı mağduriyetler yaşıyor. Sosyal hizmet çalışanlarımızın ve 112 çalışanlarımızın da taleplerini yetkililere iletiyoruz. Sağlık-Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Sendikal mücadeleyi her alanda sürdürüyoruz ve sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.