Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Diyanet İşleri Başkanlığı Mahmut Özer öğretmen

DSÖ'den Türkiye Açıklaması! Dünyaya Örnek Oldu!

DSÖ yapmış olduğu açıklamasında, "Türkiye huzurevleri ve bakım kuruluşlarında alınan önlemlerle dünyaya örnek oluyor" ifadesini kullanırken, DSÖ yetkilileri de alınan önlemlerin ve izlenen politikaların çok etkileyici olduğunu ifade etti.

BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE DSÖ YETKİLİLERİ ARASINDA GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri arasında canlı video konferans görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede huzurevleri vede bakım evlerinde alanın önlemler konuşuldu. Yapılan toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Orhan Koç ve genel müdürlük personelleri, DSÖ Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü olan Irshad Ali Shaikh de katıldı.

BİZDE TAM TERSİ

Toplantıda konuşan Engelli vede Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, açıklamasında 27 bin 500 yaşlının hizmet aldığını ifade etti. Kuruluşlarda çalışanlar için çok geniş bir önlem aldıklarını ifade eden Koç, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:
"Bulaşma yollarına, 'kuruma yeni kabulleri ve kurum dışına çıkışları yasaklayarak hastalığa tedbir aldık.' Olası riskleri göz önüne alarak bütün kuruluşlarımızda 'izolasyon odaları ve katları' vede huzurevlerinden bağımsız alanlarda 'İzolasyon Kuruluşları' oluşturmuş olduk. Hastalanan kişileri yeniden huzurevlerimize almadık, kendilerine İzolasyon Kuruluşları'nda hizmet verdik. Tüm kuruluşlarımızda yaşlı ve engellilerimizden şüpheli ve semptomları olanları tedavisi için hastaneye sevk ediyoruz ve 14 gün hastanede kalıyorlar ve taburcu olduklarında Sosyal İzolasyon Kuruluşları'nda hizmet alıyorlar. Sakinlerimizin tedavi durumlarının erken başlamış olması ve tedavilerinin hastanelerde yapılıyor olması önemli. Başka ülkelerde yaşlıların hasta olsalar da huzurevlerinde kalma anlayışı var, bizde ise tam tersi; hastanede tedavi olmaları gerektiği anlayışı var"

dsö açıklama

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TEDBİRLERİ YAYIMLAYACAK

Türkiye'nin koronavirüs salgınında, huzurevi vede bakım evlerinde almış olduğu tedbirlerden etkilenen DSÖ yetkilileri, alınan önlemlerin dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Alınan tüm tedbirler ve önlemler bir yayın haline getirilecek ve DSÖ içinde yayımlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.