Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Durmuş'tan Sözleşmelilere Kadro Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “2022 yılında sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma başlatılacak. Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmelilerin kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam ile yıllardır performans ek ödemesi alamayan sağlık çalışanlarının gelirinde önemli bir artış sağlamış olduk. Genel kazanımlara, hizmet kolundakilerin de eklenmesiyle 2022 yılında sağlık çalışanlarının gelirlerine en yalın haliyle yaklaşık yüzde 41 artış yansıyacaktır.

2021 Türkiye’sine bu kadar farklı istihdam modeli yakışmamaktadır. 2022 yılında sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma başlatılacak. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu çalışmanın içerisinde yer alacağız. Tüm sözleşmelilerin kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı eğitimi almış, aynı işi yapan tüm sağlık çalışanları eş değer haklara sahip olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Sağlık-Sen; emek, mücadele ve kazanım demektir. Elde etmiş olduğumuz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir defa daha ispatlamış olduk. Buna rağmen yapacak daha çok işimiz var. Birlik ve beraberliğimizle daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.'' dedi.

Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, ''Bu sıkıntılı ve zorlu süreçte hep çalışanlarımızın yanında olduk. Sahanın sorun ve sıkıntılarının düzeltilmesi noktasında elimizden gelen çabayı gösterdik. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları için Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanları adına ciddi kazanımlarımız mevcut ama mücadelemiz bitmedi. Kangren haline gelen sorunların çözümü için mücadele etmeye devam ediyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.