Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Ek Gösterge Artışı Memur-Sen’in Kazanımıdır

Zonguldak Şubesi’nin düzenlediği Temsilci Toplantısı’na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Şube başkanlarımız, yönetim kurulu arkadaşlarımız ve temsilcilerimiz sahada var güçleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her şeye rağmen mücadeleden vazgeçmeden doğruları söylemeye devam ediyoruz. Yeter ki mücadele etmekten vazgeçmeyelim.

Sağlık-Sen olarak doğru olana doğru, yanlış olana yanlış diyoruz. Çünkü biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emek ve alın terinin hakkını korumak için mücadele ediyoruz.

Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun ücret adaletsizliği olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Performansa dayalı ödeme sistemi yıllardır sağlık emekçilerinin alın terini yok sayıyor.

2018 yılından yapılan açıklamalarda 3600 ek gösterge için 4 branş söyleniyordu. Ama masada ve sahada verdiğimiz mücadele ile sadece 4 branş değil daha kapsamlı bir ek gösterge artışı yapılacak.

Bir ebe- hemşire arkadaşımız günlük ortalama 13 saat çalışıyor. İstihdam yetersizliğinden dolayı sağlık çalışanlarımız aşırı iş yüküyle görevini yapıyor. Sağlık sistemini ayakta tutan fedakar sağlık çalışanlarıdır. Sağlık sisteminin gücünü korumak için her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmeli. Sağlık çalışanlarımız her türlü fedakarlığı yaparken yaşadıkları haksızlıkların ve adaletsizliklerin son bulmasını istemeleri de en doğal hakları.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ek GöstergeSemih Durmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.