Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

Enflasyona Karşı Emekçi Kesimi Korunmalı

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, ''Sağlık çalışanları pandemi sürecinde bir bütün olarak mücadele etti. Geçtiğimiz haftalarda doktorlara yapılacağı açıklanan iyileştirme geç kalınmış ve muhakkak yapılması gereken bir uygulamaydı. Ama bunu yaparken ekibin önemli bir bölümünü görmezden gelmek haksızlık olur. Nihayetinde Sağlık-Sen'in verdiği mücadele ile bu yanlışa 'dur' denildi. Sağlık çalışanlarının iş barışını bozacak hiçbir uygulamaya asla müsaade etmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak bir iyileştirmenin TBMM gündemine gelmesini bekliyoruz.

Biz kapsayıcı ve hakkaniyetli bir iyileştirme talep ediyoruz. Düzenleme tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı. Çarşı pazardaki yangın belimizi büküyor. Temel gıda maddelerine her gün zam geliyor. Bu yüzden hakkaniyetli bir iyileştirme istiyoruz. Pandeminin kahramanlarını kimse görmezden gelmemeli.

Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, ''Ayaküstü verilen ve sağlık çalışanlarının kalbini bir kez daha kıran demeçler karşısında tepkimizi gösterdik. Sağlık-Sen’imizin olağan üstü gayretleri neticesinde yangın büyümeden sahil-i selamete kavuşmuş oldu. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için hiçbir meşru ve hukuki yola başvurmaktan çekinmeyen Sağlık-Sen, verilen sözler tutulmadığında yine sizlerin desteğiyle meydanları dolduracak, iş bırakma dahil tüm yetkilerini kullanacaktır.'' dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, ''Ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi birçok sorun sağlık çalışanlarının en büyük sorunu. Sağlık-Sen olarak bu sorunların çözüme kavuşması için masada da sahada da mücadelemizi sürdürüyoruz. Sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunlar 21. yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor.'' dedi.

İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, ''Sağlık çalışanlarını hekim-hekim dışı olarak ayırmak ne kadar yanlışsa kamuda sağlık hizmeti sunan kurumları da bağlı oldukları kuruma göre ayırmak yanlıştır. Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan arkadaşlarımız nasıl fedakarca görev yapıyorlarsa üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarımız da aynı fedakarlıkla, aynı işi yapıyorlar. Emek ve alın teri mücadelesine fitne tohumları ekilmesine asla fırsat vermeyeceğiz.'' dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 5 No’lu (112) Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, ''Sağlık çalışanlarının mali, sosyal özlük hakları bakımından yapılacak tüm iyileştirmelerde, pandemi sürecinde ortaya konan büyük fedakarlıklar akıldan çıkarılmamalıdır. Tüm diğer sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız gibi 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan her bir meslektaşımız da yapılacak iyileştirmelerden payına düşeni hakkaniyetli olarak almalıdır.'' dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 6 No’lu (ASH) Şube Başkanı Murat Ergül, ''Toplumun en dezavantajlı kesimine, engellilere, yaşlılara, şiddet mağdurlarına, kimsesiz evlatlarımıza hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarımız yalnız bırakıldı. Ama biz Sağlık-Sen olarak sosyal hizmet çalışanlarımızın hep yanındayız. Sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdürüyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.