Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Eşit İşe Eşit Ücret Kuralı ve Döner Sermaye Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Duymak istemeyenler, kulaklarını açsın. Görmek istemeyenler, gözlerini başka yere çevirmesin. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen fedakar sağlık çalışanları, hakkaniyetsiz döner sermaye sistemine ‘artık yeter’ diye haykırıyor.

Sağlık emekçileri, döner sermaye sistemi yüzünden her gün kan ağlarken; ‘üzerinde çalışıyoruz’ cümleleriyle yıllardır bir arpa boyu yol alınmamış olmasına, duygu dünyamızda isyan ediyoruz.

En başından beri şu sorumuza cevap istiyoruz. Ey yetkililer söyleyin, vicdanınız rahat mı?  Vicdanınız rahatsa, sadece şunu söylemek isteriz; madem vicdanınız rahat, 720 bin sağlık emekçisi neden hak ettikleri ücretleri alamıyor?

81 ildeki 934 hastanede görev yapan; aynı branştan, aynı işi yapan, aynı eğitime, aynı çalışma yılına sahip hiçbir sağlık çalışanı aynı ücreti alamıyor! Eşit işe eşit ücret kuralı sağlık çalışanlarının semtine uğramıyor. Neden?

Sağlık çalışanları kamunun üvey evladı da bizim mi haberimiz yok! Üvey evlat değillerse, kutsal bir meslek icra ediyorlarsa, işlerinin hakkını veriyorlarsa, neden hiçbir sağlık çalışanı bir sonraki ay cebine kaç para gireceğini bilmiyor.

Sözleşmeli istihdam türünden aşırı iş yüküne, nöbet ücretlerinin artırılmasından icap nöbeti ücretlerinin ödenmemesine kadar birçok sorun ve talebimiz var.

Sağlık emekçileri, artık bu sorunların cenderesinde sıkışıp kalmak istemiyor. Sağlık-Sen olarak ‘artık yeter’ diyoruz.

Sağlık çalışanlarının üstün gayreti, fedakarlığı ve adanmışlığının üstüne kronik sorunların gölgesi düşmemelidir. Sağlık Bakanlığı, sorunların çözümünde, bir an önce EHA kuralını hayata geçirilmelidir. Eşitlik, Hakkaniyet ve Adalet.

Sağlık çalışanlarının milletimizin ‘Hayat Sigortası’ olduğu gerçeğinden hareketle; başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri sorunlarla anılmak yerine, sorunları bir an önce çözmeye ve çözümün parçası olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.