Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Fizyoterapistlerin Çalışma Usul ve Esasları (15 Mart 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatlarında, 657 sayılı DMK'nun 4. maddesinin (b) fıkrasına göre sözleşmeli destek personeli (fizyoterapist) alımı yapılmıştır. Ancak istihdam edilen fizyoterapistlerin çalışma usul ve esaslarının, görev tanımlarının, özlük ve mali haklarının neler olduğu açıklanmamıştır.

Ayrıca fizyoterapistlerin mesai saatleri dışında çalıştırıldığı, yaptıkları fazla mesai için ücret ödenmediği görülmektedir. Bilindiği üzere Anayasa'mızın 18. maddesine göre angarya yasaktır. Fizyoterapistlerin mesai saatleri dışındaki çalışmaları karşılığında ücret almalarının sağlanması gerekmektedir.

Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan fizyoterapistlerin çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi, görev tanımlarının yapılması, özlük ve mali haklarının açıklığa kavuşturulması, mesai saatleri dışında yapmış oldukları çalışmalar karşılığında ücret almalarının sağlanması hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.