Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Haksızlığa ve Ayrımcılığa ‘Dur’ Diyeceğiz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Bugün sağlık çalışanları ekonomik ve özlük birçok hakka sahipse bunun arkasında Sağlık-Sen'in mücadelesi ve azmi var. Sağlık çalışanlarının yok sayılmasını asla kabul etmeyeceğiz ve buna asla müsamaha göstermeyeceğiz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve TBMM’de kabul edilen hekimlere zam kararı doktorlar için önemli bir adımdır. Ancak ebesinden hemşiresine, teknikerinden teknisyenine sağlık çalışanlarının görmezden gelinmesine de rızamız yok. Bu haksızlığın çözüme kavuşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Haksızlığa ve ayrımcılığa ‘dur’ diyeceğiz.

Bizler, pandemi döneminde sahadaydık. Sel, yangın, deprem gibi felaketlerde sahadaydık. Sağlık teşkilatı her durumda sahada. Sağlık teşkilatı olarak, sağlık bürokratlarını sahaya davet ediyoruz. Her yaptıkları düzenleme sahayı allak bullak ediyor. Bürokratlar sahaya inecek ve burada yaşanan yangını görecek.

Bir düzenleme yapılıyorken, sağlık hizmetinin omurgasını oluşturan sağlık çalışanlarını görmezden gelmek, onları sistemin dışına itmek doğru değil. Sağlık çalışanlarının yok sayılmasını asla kabul etmiyoruz. Biz haksızlık ve adaletsizlik karşısında hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. İş bırakma, iş yavaşlatma ne karar alınması gerekiyorsa alacağız. Tüm teşkilatımızla mücadele edeceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa yapacak, kanımızın son zerresine kadar savaşacağız.

Asla pes etmeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Şimdi ivedilikli olarak yol haritası belirleyeceğiz. Eylem, iş yavaşlatma, iş bırakma, basın açıklamaları gibi kararlar alarak, teşkilatımızla paylaşacağız.

Hakkımızı aramak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Siz dik durduğunuz sürece, biz dik durduğumuz sürece sorunları birlikte çözeceğiz. Öyle ya da böyle mutlaka bu sorunu da birlik ve beraberliğimizle çözeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.