Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

İstihdamda Süreklilik Sağlanmalı

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, ''Toplu sözleşme tutanaklarının imzalandığı 23 Ağustos’tan bu yana yaptığımız çalışmalar neticesinde 11 binin üzerinde üye yaptık. Aramıza katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyor ve büyük Sağlık-Sen teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile yaptığımız görüşmede herkesin büyük bir umutla beklediği 3600 ek gösterge konusunu masaya yatırdık. Cumhurbaşkanımız çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapacağımız çalışmada tüm sağlık çalışanlarının 3600 ek göstergeden faydalanması için masada mücadele edeceğiz. Bizim gayemiz ek gösterge artışının tüm çalışanları kapsaması.

Sağlık çalışanlarımızın iş yükünün fazla olduğunu tüm sayısal veriler ortaya koyuyor. Bu gerçeği yetkililer de inkar etmiyor. Bunun için yapılması gereken sağlık çalışanı istihdamında süreklilik sağlanması. Eğer bu sürekliliği sağlarsak sağlık çalışanlarımızın iş yükünü azaltırız.

Döner sermaye sistemi sağlık çalışanlarına emeklerinin karşılığını vermiyor adeta gasp ediyor. Türkiye’de 934 hastane bulunuyor. Bu hastanelerde aynı işi yapan aynı unvandaki aynı çalışma yılına sahip sağlık çalışanları birbirlerinden farklı ücretler alıyor. Biz bu sorunun ortadan kalkması için adil bir ücret politikasının gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu sorunun çözülmesi, adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının sağlanması için mücadele ediyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.