Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

Kadroya Geçişe Dair Sağlık Bakanlığı’ndan Yazı

Söz konusu resmi yazıda ‘’Kadrolu atanmalarına esas olarak; atama talebine dair dilekçeler ile birlikte diploma veya geçici mezuniyet belgesi, sağlık raporu ve askerlik belgesi alınacaktır.
Alınan dilekçe ve belgeler, unvan ve branş bazında ayrı ayrı ilgili Başkanlığa hitaplı listeler halinde hazırlanarak her ayın ilk haftası Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde gönderilecektir.
Personelin taleplerinin ÇKYS/İKYS sistemine girişlerine ilişkin kılavuz gönderilmektedir. Anılan sisteme İliniz tarafından girilmeyen taleplere Bakanlığımızca işlem tesis edilmeyecektir.

Personelin sözleşmeli olarak ilk göreve başlama tarihi ÇKYS/İKYS'den İliniz tarafından kontrol edilecektir. Personelin sözleşmeli olarak atanmadan önce veya görevde iken askerlikte geçen sürelerin başlama (sevk) ve bitiş (terhis) tarihleri İliniz tarafından ÇKYS/İKYS'ye girilecektir. Kadroya atanma talebinde bulunanların durumları ve belgelerinin incelenmesini müteakip Bakanlığımızca kadroya atama işlemi yapılacaktır.

Sözleşmeli olarak atanmasına esas teşkil eden KPSS sınavına müracaat tarihinden kadroya atanacağı tarihe kadar, baka bir bölüm veya programdan mezuniyeti varsa, personelin öğrenim bilgileri ve mezuniyet tarihleri ÇKYS/İKYS kayıtlarına İliniz tarafından işlenecektir. Birden fazla öğrenim durumu olanların intibakları atama kararlarının yapılmasına müteakip bilahare yapılacaktır. 

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında geçen diğer hizmetlerin birleştirme ve değerlendirme işlemleri, personelin kadrolu olarak göreve başladıktan sonra personelin talebine istinaden Genel Müdürlüğümüzce istenecek belgelere göre bilahare yapılacaktır.

Personelin kadrolu göreve başlamaya ilişkin tebliğ tebellüğ işlemleri görev yaptığı sağlık tesisinin amirleri tarafından yapılacak ve ayrılış-başlayış tarihleri (atama işlemi gerçekleştirilen personelin sözleşmeden ayrılış tarihini takip eden ayın 14'ü kadroya başlayış tarihinin ise ayın 15'i olacak şekilde) ÇKYS/İKYS'ye işlenecek olup tebliğ tebellüğ belgesinin bir sureti personelin özlük dosyasına konulacaktır.

Kadrolu ataması yapılan personele tebliğ tebellüğü yapmasına engel yasal mazeret (askerlik, doğum, sağlık raporu) bulunması halinde, tebliğ tebellüğü işlemi yasal mazeretinin bitiminde (sözleşmeden ayrılış tarihini takip eden ayın 14'ü, kadroya başlayış tarihinin ise ayın 15'i olacak şekilde) yapılacaktır.

Talepleri doğrultusunda kadroya ataması yapılanlardan kadrolu atanmaktan vazgeçerek atama kararını tebellüğ etmeyenlerden atama yapılanlardan, kadrolu atanmaktan vazgeçerek atama kararına tebellüğ etmeyenlerden atama kararının iptali için dilekçe alınarak Genel Müdürlüğümüze gönderilmesinin sağlanması ile sözleşmeliden kadroya atanmak istemeyenlerin sözleşmeli olarak görevlerine devam etmeleri sağlanacaktır. Kadrolara ataması yapılan personelin özlük dosyaları göreve başlamalarına müteakip ivedilikle Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülsüm 4 yıl önce

Onlardan önce atanmamiza rağmen 4B li olarak bekleyen binlerce sağlıkçı varken sağlık bakanlığının kadroyu bizden sonrakilere vermesi ne kadar adil.