Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kullanılamayan Yıllık İzinlerin Karşılığında Ücret Ödenmeli

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bazı sorunların çözümü yasa gerektiriyor. Meclis bu dönemde sorumluluk alarak, sağlık çalışanlarının yükünü hafifletebilir” dedi.

Yıllık izinler konusunda Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bu izinler, iş günü esasıyla kullandırılmalıdır. Mücbir sebeplere bağlı olarak kullanılamayan yıllık izinlerin karşılığında da ücret ödenmelidir”dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş, sağlık çalışanları nezdinde, “6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, ‘sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı’ tanımındaki ‘yardımcı’ ibaresinin kaldırılması noktasında mutabakata vardık. Komisyon, bu hususta inisiyatif alarak süreci hızlandırabilir” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Tıbbi uygulamadan kaynaklı olarak idarece ilgili kişilere ödenen tazminatların sağlık çalışanlarından rücu edilmemesi gerekir. Rücu etmek için açılmış olan mevcut davalardan da feragat edilmelidir. Ayrıca hekimlerin 600 bin TL olan mesleki mali sorumluluk sigortalarının üst limitinin yükseltilerek mağdur olmayacakları bir seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Yasada bu hususlara yer verilmesi durumunda tıbbi malpraktis sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yıllık IzinSemih Durmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.