Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü Mezunları Atanmak İstiyor

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü'nde, iki yıllık bir eğitim verilmekte ve bu bölümü okuyan öğrencilere staj yaptırılmaktadır. Laboratuvar Teknolojisi mezunlarına ‘’Laboratuvar Teknikeri’’ unvanı verilmektedir. 

Atama bekleyen Laboratuvar Teknolojisi Programı mezunları sitemize ulaştı ve taleplerini dile getirdi. Biz de bu talepleri görmezden gelmedik ve haber yaptık.

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunları; "Laboratuvar Teknolojisi Bölümü olarak mezun sayımız çok fazla olmasına rağmen son 5 yılda sadece 23 kadro açıldı. Tarım ve Orman Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olmamıza rağmen atamaların çok az olması sorunuyla karşı karşıyayız. Nasıl ki Sağlık alanında laboratuvarlar varsa Tarım, Gümrük ve Darphane alanında da laboratuvarlar bulunmaktadır. Mesleğimizin çalışma alanları geniş olmasına rağmen özel sektörlerde iş bulamıyoruz. 3 bakanlığa bağlı olmamıza rağmen atamalarımız yok denecek kadar az yapılıyor. Bizler, 2 yıl boyunca mesleğimizin gerektirdiği eğitimleri alan bölüm mezunlarıyız. Fakat eğitimini alan kişiler olmamıza rağmen istihdamımız sağlanmamaktadır. Bizler işsiz kalalım diye onca yıl okumadık. KPSS’ye girip emek verdik. İstenilen puanları aldık ama yine de bölümümüze hak edilen kadro açılmadığı için atanamadık . Kadro beklemekten yorulduk. Bölümümüze hak edilen önemin verilmesini istiyoruz. Puanlarımız heba edilmesin. Emeklerimiz göz ardı edilmesin.  Artık görmezden gelmeyin. Atanmak istiyoruz. Mesleğimizi en güzel şekilde icra edip vatana millete hayırlı işler yapmak istiyoruz. İstihdam sorunun çözülmesi için her yıl düzenli olarak kadro açılmasını ve alımların her yıl artarak devam etmesini talep ediyoruz. Haklı taleplerimiz için sesimizin duyulmasını istiyoruz." diyorlar.

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunları unutulmadı ve konuya ilişkin yakın zamanda soru önergeleri verildi. İşte o önemli soru önergeleri:

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/42810 Esas Numaralı 10 Mart 2021 tarihli Laboratuvar teknolojisi bölümü mezunlarının istihdamına ilişkin Soru Önergesi CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından TBMM'ne sunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olmasına rağmen son yıllarda yok denecek kadar az ataması gerçekleşen Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunları büyük bir çıkmazla karşı karşıya. Mezun sayısı oldukça fazla olmasına rağmen son 5 yılda atanan Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunu sadece 23 olmuştur. İki yıl boyunca mesleklerinin gerektirdiği eğitimleri alan bölüm mezunları ne yazık ki istihdam olanağından yararlanamamaktadır. Mesleğin çalışma alanları geniş olmasına rağmen hak ettikleri kadroyu alamayan bölüm mezunları artan Türkiye nüfusunun yanı sıra laboratuvar analizlerinin öneminin de her geçen yıl arttığı göz önüne alınmak zorundadır.

Bu bağlamda aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması saygılarımla arz ederim.

1- Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde LAboratuvar Teknolojisi eğitimi almış personel ihtiyacı var mıdır? Varsa kaç kişidir?

2- Bakanlığınız bünyesinde bu bölüm mezun çalışan var mıdır? Varsa kaç kişidir?

3- Laboratuvar Teknolojisi'nin tarım dünyası açısından önemi var mıdır? Varsa nedir?

4- Şayet önemliyse laboratuvarın her türlü teknolojik eğitimini almış bölüm mezunlarına ihtiyaç doğrultusunda yeni iş olanağı sunulacak mıdır? Sunulacaksa hangi birimlerde değerlendirileceklerdir?

5- 2021 yılı içerisinde Laboratuvar Teknolojisi Bölümü'nden mezun olanların atamasıyla ilgili yeni bir planlama yapılacak mıdır? Yapılacaksa atanması öngörülen mezun sayısı kaç olacaktır?

27/4 Dönemi ve Yasama yılı 7/42747 Esas Numaralı 10 Mart 2021 tarihli Laboratuvar teknolojisi bölümü mezunlarının Bakanlığa atanmasına yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin Soru Önergesi CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından TBMM'ne sunulmuştu.

Soru Önergelerinin bulunduğu linkler

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_sozlu_soru_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=290819

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_sozlu_soru_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=290756 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.