Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Meslek Hastalığı İle İlgili Soru Önergeleri

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “COVID-19 salgınında da yeterince alınmayan önlemler, virüsün son derece yayılıcı olmasının da etkisi ile başta sağlık çalışanları olmak üzere, meslekleri nedeni ile çok sayıda çalışanın enfekte olmasına neden oldu. İsimleri, medyaya yansıyanların dışında, enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısının, açıklanan resmi rakamlardan fazla olduğu ve testleri negatif çıktığı gerekçesi ile kayıtlara farklı tanılarla vefatları geçenler olduğu söylentileri, yaygın olarak dillendiriliyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'dan Soru Önergesi

7/28085 Esas Numaralı 15 Nisan 2020 tarihli Covid-19 tanısı konulan, yaşamını yitiren veya hastalığın kalıcı hasara yol açtığı sağlık çalışanları için bu durumun iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilmesi talebine ilişkin soru önergesi CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan tarafından TBMM'ne sunuldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM'ne sunulan soru önergede ‘’COVID-19 tanısı konulan ve bu sebeple yaşamını yitiren ya da hastalığın atlatılması durumunda kalıcı hasar bırakıp bırakmadığı henüz bilinmemekle birlikte, hastalığın kalıcı hasara yol açtığı sağlık çalışanı veya sağlık hizmeti sektöründe çalışan kişiler için bu durum iş kazası ve meslek hastalığı olarak edilmiş ya da edilecek midir?'' sorusu yöneltildi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'den Soru Önergesi

7/29015 Esas Numaralı 4 Mayıs 2020 tarihli Sağlık çalışanlarında görülen koronavirüs vakalarının meslek hastalığı olarak değerlendirilmesi önerisine ilişkin soru önergesi CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından TBMM'ne sunuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM'ne sunulan soru önergede ‘’COVID-19 testi pozitif çıkan kişiden kaçına meslek hastalığı bildiriminde bulunulmuştur? COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerimiz için hak sahiplerine gelir bağlanması için meslek hastalığı bildiriminde bulunulmuştur?’’ soruları yöneltildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.