Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Nakdi Tazminat Ve Aylık Bağlanması Kanun Teklifi

Teklif ile, kamu sağlığını tehdit eden ve pandemi olarak ilan edilen salgın hastalık durumlarında, salgın hastalıkla mücadele etmek üzere görevlendirilen sağlık personeli, yardımcı sağlık personeli ve diğer çalışanların Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına alınması ve bu kişilere nakdi tazminat verilmesi amaçlanmaktadır.

Söz konusu kanun teklifinin Gerekçesi'nde ''dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemi sürecinde toplum sağlığı için savaş veren sağlık çalışanlarının hayatını ülkesi için ve milleti için riske attığı zorlu bir süreçten geçmekteyiz.

Koronavirüs stresi altında uzun çalışma süreleri ve ağır iş yükü altında işlerini yapmaya çalışan sağlık insanları, COVID-19 salgının yaşandığı bu zorlu süreçte, büyük mücadeleler vermekte, vermeye devam etmektedir.

Pandemi ile canla başla mücadele eden sağlık çalışanları hayatlarını hiçe sayarak yer, zaman, mekan kavramı gütmeden, hasta ve toplum sağlığı için özveriyle hizmet vermekte ve bu yapılan tüm fedakarlıklar ise halkımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Toplum sağlığı için hastanelerde fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarının kendi can güvenliklerini tehlikeye attığı kimse tarafından inkar edilemez.

Tüm insanlık, aylardır koronavirüs nedeniyle gece gündüz demeden hastalar için bu savaşta en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarına minnettarlığını göstermenin yollarını aramakta iken, ülkemizde uzun mesai ile yoğun çalışma saatlerinin yarattığı aşırı iş yüküne bağlı tükenmişlik yaşayan sağlıkçılarımızın maruz kaldığı sözlü ve fiziki şiddet olayları tüm toplumu derinden üzmektedir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında, en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarımıza millet olarak vefa borcumuz olduğu, vicdani borcumuz olduğu kesindir.
Sağlık kurumlarında yetersiz sayıda sağlıkçının istihdam edildiği ülkemizde, COVID-19 salgının olumsuz etkilerinin sağlıkçılar üzerinde daha fazla hissedildiği bulaş verileriyle de net bir şekilde görülmektedir.

Ölüm sebebi COVID-19 olan, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve şehitler için tanınan hakların yaşamını yitirmiş olan sağlık çalışanlarına ve ailesine tanınmasıyla ilgili kanunun bu Yüze Meclis tarafından çıkarılması bizler için bir onurdur.

COVID-19 yüzünden yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve kahraman şehitlerimize tanınan aynı hakların bu savaşta canlarını hiçe sayan sağlıkçılarımıza da tanınması, bu mücadelede vefat eden şehitler için yapılacak yasal bir düzenlemeyle mümkün.

Resmi verilere göre Türkiye'de 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla doktor sayısı 164.594; hemşire sayısı 198.465; toplam 1 milyon 61 bin 635 olan sağlıkçılarımızın koronavirüse karşı kendi canlarını hiçe sayarak bizler için yaptıkları fedakarlıklar maddi olarak asla ödenemez ama TBMM'ye düşen, sağlık çalışanlarının onurlu mücadelelerinin hak ettikleri değeri görmesi adına bu yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmek olmalıdır.

Kanun teklifine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3058.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.