Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum Mahmut Özer

Normalleşme Sürecinde Psikososyal Destekler ve Sağlık Hizmetleri

Okula uyum sürecinde öğretmenlere ve velilere yönelik salgın sonrası okula uyum kılavuzunun hazırlanması, normal hayata uyum sağlayamayan çocuklara psiko-sosyal desteğin 15 Haziran 2020 tarihine kadar sağlanması planlanıyor.

Telefon üzerinden ve online olarak yürütülmekte olan Aile Danışmanlığı hizmetinin 1 Temmuz 2020 tarihinde fiziki olarak yürütülmeye başlanması planlanıyor. Eğitici eğitimleri ve halk eğitimlerine ve Aile Eğitim Programı'na 1 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edilmesi planlanıyor. 

Huzurevlerine yeni kabullerin ve nakillerin 1 Temmuz 2020 tarihinde alınmaya başlanması planlanıyor.

Çocuk bakım kuruluşlarında ziyaretçi kısıtının illerin salgınla mücadele durumları göz önüne alınarak il bazında 1 Temmuz 2020 tarihinde kademeli olarak kaldırılması planlanıyor.

Çocukların yakınlarına izinli verilmesi uygulamasının sağlık kontrolleri yapılması kaydıyla iller bazında 1 Temmuz 2020 tarihinde yeniden başlatılması planlanıyor.

COVID-19 Pandemisi'nin Aile İlişkileri Üzerindeki Etkisi Araştırması sonuçlarının 1 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanması planlanıyor.

Engelli ve Yaşlı Kuruluşlarında alınan karantina önlemlerinin il bazında kademeli olarak 10 Ağustos 2020 tarihinde gevşetilmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tüm sektörde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dökümanları 4 Mayıs 2020 tarihinde yayınladı. İlgili tüm bakanlıkların işaret ettiği meslek gruplarına yönelik eğitimlerin 20 Mayıs 2020 tarihinde yapılması planlanıyor. 

Pandemi hastanesi sayılarının kademeli olarak azaltılması ve sadece kısıtlı hastanelerin pandemi hastanesi olarak kullanılması süreci 1 Haziran 2020 olarak planlandı. Diğer hastanelerin normal hasta kabul ve işleyişe geri döneceği tarih yine 1 Haziran 2020 olarak planlandı. Hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin 1 Haziran 2020 tarihinde kademeli olarak gevşetilmesi planlandı.

Pandemi hastaneleri ayrıldıktan sonra gerek Covıd-19 tedavisi için gerekse elektif vakalar için 1 Haziran 2020 tarihinde sağlık hizmeti verilmesi planlandı.

Sağlık çalışanlarının durdurulan izinlerinin 1 Temmuz 2020 tarihinde kademeli olarak yeniden açılması planlanıyor. Sağlık personelinin tayin ve yer değişikliği uygulamalarının 1 Temmuz 2020 tarihinde normale dönmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.