Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

Odyometri Bölümü Mezunları ve Teknikerlerine İlişkin Soru Önergeleri

22 Mayıs 2014'te resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre; Odyometri Teknikerlerinin görev tanımında yer alan işitme testlerini yapma yetkisi sertifika ile başka meslek mensuplarına yaptırılması engellenmeli ve yerine Odyometri Teknikerlerinin istihdamı sağlanmalıdır.

Ayrıca yine; 2022 Mayıs 2014'te resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre; Otoakustik emisyon testini yapma yetkisi Odyometri Teknikerlerine aittir. Yebi doğan işitme tarama programı koordinatörü ve denetçisi sadece odyometri teknikerleridir. Bu yüzden bu alanda çalışan diğer sağlık görevlileri asli görevleri yapmalı ve yerine Odyometri Teknikerlerinin istihdamı sağlanmalıdır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1- Diğer sağlık mensuplarının aldıkları sertifika ile Odyometri Teknikerlerinin mesleklerine müdahale edilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?

2- Sosyal Güvenlik Kurumu'nda cihaz ve implant ödemelerinde çalışan, dosyaları inceleyen odyometri teknikeri bulunmaktadır. Buralara odyometri teknikeri ataması yapılması planlanmakta mıdır?

3- Her yıl 2700 mezun veren Odyometri Teknikerlerinin iki senede 222 kişilik alımı olmuştur. Giderek artan mezun sayısı ile işsiz odyometri teknikerlerinin sayısı artmaktadır. Tüm bunlar göze alındığında 2000 Odyometri Teknikerinin ataması yapılması gerekmektedir. 2021 yılı içinde odyometri teknikeri ataması planınız nedir?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı, 7/40219 Esas Numaralı 21 Ocak 2021 tarihli Odyoloji Mezunlarının Sayısına ve 2021 Yılında Yapılacak Atamalara İlişkin Soru Önergesi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ne sunuldu.

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 ve 99'uncu maddeleri uyarınca T.C. Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

1- Türkiye'de aktif halde çalışan odyoloji kliniği sayısı kaçtır?

2- Devlet hastanelerinde çalışan odyolog sayısı kaçtır?

3- 2019 yılında mezun olan odyolog sayısı kaçtır?

4- 2019-2020 yıllarında odyoloji lisans bölümü eğitim programına yerleştirilen kişi sayısı kaçtır?

5- 2019-2020 yılında ataması yapılan odyolog sayısı kaçtır? 2021 yılında odyologlar için kamuda atama yapılacak mıdır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/39543 Esas Numaralı 8 Ocak 2021 tarihli Odyoloji Bölümü Mezunlarına ve 2021 Yılında Yapılması Planlanan Atamalara İlişkin soru önergesi CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu tarafından TBMM'ne sunuldu.

Ülkemizde kaç Odyoloji Bölümü mezunu vardır?

Odyoloji Bölümü mezunları için 2021 yılında kaç atama öngörülmektedir?

Ülkemizde kamu ve özel hastanelerinde kaç Odyoloji Bölümü mezunu açığı vardır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/39532 Esas Numaralı 8 Ocak 2021 tarihli Odyometri Bölümü Mezunlarına ve 2021 Yılı İçin Öngörülen Kadro Sayısına İlişkin Soru Önergesi CHP İzmir Milletvekili Kani Beko tarafından TBMM'ne sunuldu.

Soru Önergesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için sunulmuştur.

Odyometri bölümü mezunlarının toplam sayısı ne kadardır? Geçtiğimiz yıl bu mezunlardan kaçının ataması yapılabilmiştir? Bu alanda yetersiz atama yapılmasının sebebi nedir?

Yıllık odyometrist ihtiyacı ne kadardır? Bu ihtiyacın yüzde kaçı ilgili alan mezunları tarafından karşılanmaktadır?

2021 yılı için bu alanda öngörülen kadro sayısı ne kadardır?

Yetersiz atama nedeniyle odyometristler yerine diğer sağlık çalışanlarının bu alanda görev yaptıkları bilgisi doğru mudur? Eğer doğruysa bu durum hastalar açısından bir risk yaratacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.