Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Sağlık Bakanlığı 2021 Yılı Görevde Yükselme Sözlü Sınavı Yazısı

Söz konusu resmi yazıda "Bilindiği üzere Bakanlığımız merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personel için ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda 04 Ekim 2020 "Görevde Yükselme" yazılı sınavı yapılmıştır. Ayrıca Covid-19 sebebiyle anılan tarihte sınava katılamayan personel için ise 17 Ocak 2021 tarihinde ek yazılı sınav yapılmıştır.

31 Ocak 2020 tarihli ve 84873901-774.05-64 sayılı Makam Onayı gereğince yazılı sınavda başarılı olanlar arasından ilan edilen münhal kadro sayısının 2 (iki) katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır. Görevde yükselme sözlü sınavı 12 Şubat 2021 tarihli ve E-84873901-020-34 sayılı Makam Onayı doğrultusunda 15 Mart - 09 Nisan 2021 tarihleri arasında Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde yapılacaktır. Adaylar Genel Müdürlüğümüz Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden sözlü sınava hak kazanıp kazanamadığını ve sözlü sınav tarih ve saatini öğrenilebilecektir.

Bilgilerinizi ve sözlü sınava ilişkin ilan edilen duyurudan tüm personelin haberdar edilmesini önemle arz ve rica ederim.

Sınav Kurulu Üyeleri ile sınav iş ve işlemlerinde görevli diğer tüm personelin su, maske, yüz siperliği, dezenfektan gibi ihtiyaçlarının Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanması, sınavların çalışma saatleri dışına sarkması halinde sınav kurulu üyeleri ile diğer görevlilerin akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüz tarafından ikamet adreslerine bırakılması, sınavın bitiminde sınav değerlendirme form ve tutanaklanın tamamının sınav kurulu başkan ve üyeleri tarafından doldurularak ıslak imza ile imzalanmış halde toplu liste ve nav sonuç tutanağıyla birlikte Sınay Kurulu Başkanlar tarafından imza karsiliginda Genel Müdür Logomuz Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına teslim edilmesi hususlarını tensiplerinize arz ederim." denilmiştir.

04 Ekim 2020 ve 17 Ocak 2021 tarihinde yapılan görevde yükselme yazılı sınav sonuçlarına göre; sözlü sınav tarih ve saatleri ile sözlü sınava katılmaya hak kazanan ve hak kazanamayan personel, durumunu aşağıdaki link üzerinden sorgulayarak öğrenebilecektir.

Görevde yükselme sözlü sınavına katılım durumunuzu öğrenmek için https://pbs.saglik.gov.tr/ linkini tıklayabilirsiniz.

Görevde yükselme sözlü sınavı; 15.03.2021–09.04.2021 tarihleri arasında, Bakanlığımız Ana Bina Toplantı Salonlarında (Bilkent yerleşkesi, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 Çankaya/Ankara) yapılacaktır.

HES kodu olmayan personel sözlü sınava alınmayacaktır. Bu nedenle sözlü sınava girecek personelin önceden HES kodu temin etmeleri gerekmektedir.

Unvan değişikliği sözlü sınavına katılmaya hak kazanan personel ile sözlü sınav tarih ve saatleri daha sonra ilan edilecektir.

GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

COVID-19 salgını nedeniyle sözlü sınav sürecinde personel tarafından uyulması gereken kurallar ile sözlü sınav yerinde alınması gereken tedbirler aşağıda yer almaktadır.

Sözlü sınava girecek personelin maskeli olması ve gerekli hallerde kullanılmak üzere mavi renkli tükenmez kalem getirmeleri gerekmektedir.

Sözlü sınava girecek personelden ateş, öksürük, burun akıntısı veya solunum güçlüğü olan, COVID-19 teşhisi konulan veya COVID-19 şüphesi ile Sağlık Kurumlarının tavsiyesi üzerinei zole edilen veya COVID-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp karantina süresinde olan personel sözlü sınava alınmayacaktır. Bu durumda olan personelimizin 0312 585 17 78 telefon numarası veya [email protected] elektronik posta adresi üzerinden Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Sınav Hizmetleri Birimi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Bu personele sözlü sınavlara hangi koşullarda ve ne zaman alınacakları hususunda yönlendirme yapılacaktır.

Sözlü Sınav Sırasında Alınacak Önlemler:

1. Personel, sözlü sınavın yapılacağı yere sosyal mesafe kurallarına (en az 1 metre mesafe olacak şekilde) uygun olarak kendilerine belirtilen saatlerde alınacak, sınav saati gelmeyen personel sözlü sınav yerine alınmayacaktır.

2. Sözlü sınava girecek personelin yakınları sözlü sınav yerine alınmayacaktır.

3. Sözlü sınav yeri girişlerinde kimlik kontrolü, kimliklere dokunulmadan yapılacaktır. Kontrol yapan görevlilerin maske ve yüz koruyucu kullanması sağlanacaktır.

4. Sözlü sınava girecek personelin sözlü sınav yerine sosyal mesafe kurallarına uyarak alınmaları esnasında her bir personelin ateşi ölçülecektir. Ateşi 38 derece ve üzerinde olan personel Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek uygun yer, zaman ve koşullar altında sözlü sınava alınacaktır.

5. Sözlü sınava girecek personelin sözlü sınav yerine alınmadan önce sözlü sınav saatini beklerken COVID-19 açısından sözlü sınav sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar:

“Değerli personelimiz COVID-19 nedeniyle sözlü sınav süresince almanız gereken önlemler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olan, COVID-19 teşhisi konulan veya COVID-19 vakası ile teması olan personelimiz bina girişinde görevlilere bilgi vermelidir. Şikâyeti olanların bilgi vermesi sözlü sınav süresinde sizin, sınav görevlilerimizin sağlığı ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi açısından önem taşımaktadır. Sınav binası içerisinde, bahçede diğer kalabalık ortamlarda sosyal mesafe olan en az 1 metre kuralına dikkat ediniz. Maske takınız, maskenizi çıkarmayınız. Lütfen önlemlere uyunuz.”

6. Personel, sözlü sınavın yapılacağı merkeze girişten itibaren maske takmalı, sözlü sınav salonunda ve sözlü sınav süresince maske takmaya devam etmelidir. Maskeler, nemlenmesi durumunda yenisiyle değiştirilmelidir. Maske değiştirme söz konusu ise personel el antiseptiği kullanmalıdır. Nemlenmiş maskeler ağzı kapaklı çöp kutusuna/çöp torbasına atılmalıdır.

7. Sözlü sınav yerinde sözlü sınava girecek personel ve görevlilerin kullanımı için yeteri kadar el antiseptiği ve yedek maske bulundurulacaktır.

8. Personelin sözlü sınav salon girişinde salona alınmadan önce el antiseptiği kullanması sağlanacaktır.

9. Sözlü sınav günü; ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü gibi COVID-19’u düşündürecek şikâyetleri olanlar ve son 10 gün içerisinde kesin COVID-19 vakası ile teması olan personel ile kesin COVID-19 tanısı olduğu tespit edilenler ve kesin COVID-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki 10 günlük karantina süresinde olan personel Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek uygun yer, zaman ve koşullar altında sözlü sınava alınacaktır.

10. Personelin sözlü sınav yerine alınmaları ve sınav salonlarına erişimi yığılmaya meydan verilmeden sağlanacaktır.

11. Sözlü sınav sırasında, sözlü sınav yerlerinin gerekli havalandırma işlemleri yapılacaktır.

12. Sözlü sınavdan çıkan personel, sosyal mesafe (en az 1 metre) kuralına uygun şekilde binadan ayrılmalıdır.

13. Sözlü sınavın yapıldığı yerin, sözlü sınavın bitimine müteakip gerekli havalandırma işlemleri ile birlikte su ve deterjan kullanılarak genel temizliğinin yapılması sağlanacaktır. Sözlü sınava girecek personelin sözlü sınav sürecinde yukarıda belirtilen kurallara hassasiyetle uymaları kendi sağlıkları ve toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.