Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

Sağlık Çalışanı İstihdamı Yapılmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Yapılan araştırmalar sonucunda sağlık çalışanlarının uzun mesailer yapması ve nöbet sayılarında yaşanan artış çalışma koşullarını zorlaştırıyor. Bu durum ise sağlık çalışanı istihdamının yapılmasını zorunlu hale getiriyor” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ağır çalışma koşullarının sağlık çalışanlarının aile yaşamını zedelediğini belirtti ve “Bu durum özellikle kreşe gitme yaşında çocuğu olanların nöbete ya da fazla mesaiye kaldığında bakıcı sorununu gündeme getiriyor. Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, belediyeler ve stk'lar bir araya gelerek 24 saat esaslı kreş hizmetinin sunulması için çalışmalar yapmalı" dedi.

Mesai saatlerinden daha düşük olan nöbet ücretlerinin artırılması gerektiğini, bu ücretlerin genel bütçeden ödenmesi gerektiğini vurgulayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının maaşlarının yükseltilmesi konusunda “Yapılan düzenlemeler sağlık çalışanlarının bir kısmını değil, tüm çalışanları kapsamalı. Döner sermaye sistemiyle ilgili tahlillerin ayrıntılı ve kusursuz bir şekilde yapılarak, hakkaniyetli bir dağılımın sağlanması gerekiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.