Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sağlık Çalışanı Maaşından Vergi Alınmasın Önerisi Meclise Sunuldu

Koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının maaşları üzerinden vergi alınmaması önerisiyle ilgili olarak Sayın Fahrettin KOCA tarafından TBMM'ye yazılı olarak cevap verilmesi yönünde bir talep sunulmuştur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorular Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılacak; Saygılarımızla, Anayasanın 98. maddesi ve İçtüzük'ün 96. maddesi uyarınca.Turabi KAYAN / Kırklareli Milletvekili

Virüs dünyasının etkisi altında Türkiye'ye giren Corona, sağlık profesyonellerinin çoğunu etkiledi.
7/24 çalışan doktorlar, hemşireler ve bakıcılar en büyük risk grubudur.

Hastalarla yakın temas halinde olan sağlık profesyonellerinin çoğu evlerine gitmez ve aileleriyle çevrimiçi iletim kurmaları gerekir.

Bu bağlamda; 

1- Virüs salgını ile mücadele devam ettiği sürece "SAĞLIK ÇALIŞANLARI” nin maaşlarından "VERGİ” alınmaması yönünde bir çalışmanız var mıdır..?

2- "SAĞLIK ÇALIŞANLARI"mizin bu süreç içerisinde maaşlarından vergi almayarak; insanüstü gayretlerine, DEVLET ve TOPLUM olarak saygımızın gereğini yerine getirmiş olmaz mıyız..?

3- Bildiğiniz üzere; Ülkemizde birkaç kurumdan maaş alan bürokratlarımız bulunmaktadır. Yapılan düzenlemeler ile "BÜROKRATLAR" in 2. ve 3. Maaşlarından vergi 
alınmaması karara bağlanmıştır. Sizce bu kamuoyu vicdanına sığmakta mıdır..? 

4- Canlarini hiçe sayarak, insanüstü çaba gösteren "SAĞLIK ÇALIŞANLARI” miz, “BÜROKRATLARINIZ" dan daha mi az değerlidir..? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.