Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili öğretmen okullarda şiddet

Sağlık Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti veya Nöbet Ücreti Verilmesi Yazısı

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 30 Kasım 2020 tarih, E-66836956-010.07.01-46676 sayı ve ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Mesai Saatleri konulu yazısı ile 2 Aralık 2020 tarihinden başlamak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma ve bitme saatlerinin merkezde Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici; bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan, diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici; illerde valiler tarafından 10:00-16:00 belirlenmesi uygun görülmüştür.

Bu talimat çerçevesinde de illerde valilikler tarafından kararlar alınmış, kamu kurum ve kuruluşları açısından sabah 10:00-12:00, öğlen 13:00-16:00 arası mesai saati uygulamasına geçilmiştir. Ancak alınan kararlarda 7/24 çalışma saati uygulaması ile zorunlu kamu hizmeti yürüten sağlık hizmetlerinin kapsam dışında bırakıldığını görmekteyiz. Dolayısıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlileri günlük 5 saat çalışacak iken; sağlık çalışanları günlük 8 saat çalışmaya devam edecektir.

COVID-19 pandemisi sürecinde sağlık çalışanları, hizmetlerine duyulan ihtiyaç gerekçesi ile esnek mesai, idari izin vb. çalışma yöntemlerinden yararlanamadığı gibi yıllık izin dahi kullanmaksızın görevlerinin başındadır. Özveri ile görevlerini ifa eden sağlık çalışanları, pandemi ile mücadelenin asli unsuru, isimsiz kahramanlarıdır.

Bu süreçte, sağlık çalışanlarının ödüllendirilmesi, moral ve motivasyonlarının arttırılması beklenirken; diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerinden farklı bir uygulamaya tabi tutuluyor olmaları, gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarının cezalandırılması anlamına gelmektedir.

Bu itibarla; sağlık çalışanlarının diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan fazla çalışmasının karşılığının, fazla mesai ücreti veya nöbet ücreti olarak ödenmesine ilişkin düzenleme yapılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.