Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sağlık Çalışanlarının 2019 Yılından Kalan Yıllık İzinleri Hakkında

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, küresel salgın ilan edilen COVID-19 virüsüne karşı sağlık çalışanları, asli unsur olarak yoğun mücadele etmektedir. Salgının teşhisi ve tedavisinin her aşamasında rol alarak sorumlulukları artan sağlık çalışanları, görevlerini büyük bir özveri ve fedakarlıkla yerine getirmektedir. 

Salgın süreci boyunca, Genel Müdürlüğümüzün 13 Mart 2020 tarihl ve E.912 sayılı Genel yazısına istinaden, ikinci bir emre kadar sağlık çalışanlarının yıllık izinleri durdurulmuş, 15 Mayıs 2020 tarihli ve E.1424 sayılı genel yazınız ile de izin vermeye yetkili amirin uygun bulması halinde, talep eden personele yıllık izin verilebileceği belirtilmiştir. Ancak, yıllık izin kullanımında engel bulunmamasına rağmen, idari amirleri tarafından; personel ihtiyacı olması, yılın ilk yarısında salgın dolaysıyla izin kullanılamaması ve izinlerin yılın ikinci yarısına çakışmış olması nedenleriyle sağlık çalışanlarına yıllık izin verilemediği görülmektedir. İzin talep yoğunluğunun olmasından dolayı, birtakım sıkıntılar yaşanacaktır. İzin hakkının kullanılmasının idari amirlerin elinde olması, 657 sayılı Kanunun 103. maddesine istinaden uygun olsa da; çalışanların salgın süreci boyunca büyük fedakarlıklarla görev yaptığı unutulmamalıdır.

Ülkemizin yaşadığı bu zor süreçte; salgın henüz deva etmekteyken, sağlık çalışanlarının bu yıl içerisinde yıllık izin kullanamaması halinde, geçen yıldan hak ettikleri ancak kullanamadıkları yıllık izin süreleri 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla iptal edilecektir. Salgın sürecinin en önemli asli unsuru olan sağlık çalışanlarına zorunlu olarak dinlenme haklarının sağlanamaması, hak mağduriyetine sebep olmaktadır.

Bu itibarla, sağlık çalışanlarının izinlerini kullanabilmeleri ve 2019 yılından kalan yıllık izin sürelerinin 1 Ocak 2021 tarihinden sonra iptal edilmemesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.