Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğrenci KYK 464 Personel Alım İlanı

Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarına İlişkin Bakan Koca'dan Açıklama

Sağlık çalışanlarının maaş ve özlük hakları konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İyileştirilmesi hususu son derece önemli. Komisyona bir torba yasa geleceğini sözlerden öğrenmiş bulunuyoruz. Taleplerimizi ilettik. Bu konuya en az bizim kadar önem verdiğinizi biliyor, kıymetli desteklerinizi bekliyoruz. Sabit ek ücretin artırılarak aktarılması, emeklilikte önemli oranda düzenleme yapılması… Önemli oranda en az hakim arkadaşlarımız kadar bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yıpranma payı ile ilgili de düzenleme yapılmıştı. Asistanlarımızın uzmanlık eğitim sorunu noktasında da reform niteliğinde değişiklikler için çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar netleştirmek istiyoruz.'' dedi.

Daha önce bir ek gösterge düzenlemesinin yapıldığını ama çalışanlar için geçerli olmadığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "O noktada da bir düzenlemenin yapılması gerektiği kanaatindeyiz ve en az hakim arkadaşlarımız kadar bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

36 saat süren nöbetlere ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “36 saat çalışmayı insani bulmuyoruz. 24 saati de insani bulmuyorum. Hedef 16 saat.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şiddet asla kabul edilemez. Hele görevi insana hizmet etmek olan sağlık çalışanları için hiçbir şekilde duymak istemiyoruz. Bununla ilgili Meclis’ten geçen yasayla ifadelerin iş yerinde alınması, salıverilmenin önüne geçilmesi, kasten suçlara karşı cezaların yarı oranda artırılması şeklindeydi. Bu yeterli oldu mu? Olmadı. Talebimiz bu muydu? Değildi. Meclis’ten bu çıktı.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorları ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''2002 yılında uzman hekim başına düşen nüfus açısından en yüksek ve en düşük il arasında 13 kat fark var iken bugün bu fark 2 kata inmiş durumdadır. Salgın süresince durmaksızın fedakarca çalışan sağlık ordumuzu, bir yandan yapılan alımlarla güçlendiriyor diğer taraftan da mali ve sosyal hakları ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi için gerekli olan her şeyi yapıyoruz. Bununla birlikte çalışma koşullarını ve ek ödemeleri başta olmak üzere mali haklarını iyileştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hastalarımız ile çalışanlarımızın buluştuğu hastane ortamlarını çağdaş normlara ulaştırmak için yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz. Başta asistanlarımız olmak üzere doktorlarımızın nöbet yükünü hafifletmek için düzenlemeler yapmaktayız. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını daha iyiye götürebilmek için büyük uğraş veriyoruz.

Çalışanlarımızın çıplak maaşının emeklerinin karşılığı olmadığının bilincindeyiz. Onları verilen hizmete layık, toplumda hak ettikleri hayat standardına kavuşturacak bir gelire kavuşturmak azmindeyiz. Doktor dışı sağlık personelimizin sabit ek ödemelerinde toplu sözleşmeyle artış sağlandı. Doktorların sabit ek ödemelerini artırmak ve bütün sabit ek ödemelerin genel bütçeden yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda sayın vekillerimizin desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Artan tıp fakültelerimize ve kontenjanlara rağmen hekim sayımızda OECD ülkelerine göre geride olduğumuzun farkındayız. Hemşire ve ebe sayımız yaklaşık 2 buçuk kat artmıştır. Hala istihdam artışı sağlanmaktadır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.