Öne Çıkanlar İl İçi Mazeret Tayinleri başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 22 Nisan 2024 Pazartesi Günü Okullar Yarım Gün Mü

Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Sümen Altı Etmeyi Bırakın

Sağlık-Sen Genel Başkan Durmuş, "Emekçilerimiz canlarını yakan haksızlıklar ve adaletsizliklerle de mücadele ediyor. Sağlık çalışanlarımızın kronik hale gelen pek çok sorunu ne yazık ki çözülmemektedir. Sorunların başında adaletsiz ve hakkaniyetsiz döner sermaye sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliği gelmektedir. Sağlık çalışanlarının ücretleri her geçen gün erimektedir. Bu köhnemiş sistem sağlık çalışanlarının emeğini ve alın terini sömürüyor. Sağlık çalışanlarının; ağır iş yükünden sözleşmeli istihdam modeline, nöbet ücretlerinin düşüklüğünden icap nöbeti ücretlerinin ödenmemesine, kreş desteğinin sağlanmasından şiddete kadar birçok sorunu ve haklı talebi var" dedi.

"Sağlık çalışanlarının sorun ve haklı taleplerine duyarsız kalınmamalıdır. 1 Mayıs dolayısıyla bir kez daha sesleniyoruz. Gelin irade ortaya koyun. Sağlık çalışanlarının sorunlarını sümen altı etmeyi bırakın." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.