Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sağlık Personeli İçin Önemli Soru Önergeleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması üzere sağlık personelini ilgilendiren soru önergeleri verildi.

BAKAN KOCA'YA SORU ÖNERGESİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM'ne sunulan Soru Önergede ''45/a(3-1) sözleşmeli sağlık personeli olarak atananlar için eş tayini, sağlık mazereti tayini, eğitim durumu tayini, engellilik durumuna bağlı yer değişikliği ve becayiş hakkı gibi özlük haklarının verilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?'' denildi.

BAKAN SELÇUK'A SORU ÖNERGESİ

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM'ne sunulan soru önergede ''diyetisyenler içinde aldıkları yüksek puana rağmen ataması yapılmayanlar için yani bir atama yapılması düşünülmekte midir? Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının Odyometri Programlarından mezun olanlar için atama yapılması düşünülmekte midir? Lise mezunu hemşire alımı yapılacak mıdır? Tüm ADSM'lerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri sayısının artırılması ve Bakanlığın yeni alım yağması düşünülmekte midir? Paramedik alımı için bir çalışma yapılmakta mıdır? Sağlıkta taşeron firmada kalanlar ile atanamayan sağlıkçılar yeni alım ve kadro beklemektedir. Bu yönde bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? Diyaliz teknikerlerine 1 Mart 2019'da çıkan ''Diyaliz Yönetmeliği'' ile istihdam sorununun çözüleceği sözü verildi. Bu bağlamda kamuda ve özel sektörde yeterli istihdam sağlanacak mıdır? COVID-19 salgını nedeniyle sağlıkta atamaların 50 bine çıkarılması düşünülmekte midir?’’ gibi sorular yer almaktadır.

MHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SEFER AYCAN'DAN AÇIKLAMA

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘’COVİT19 salgınıyla mücadele eden tüm sağlık personeli kadrolu, sözleşmeli ayırımı yapılmadan ve tüm meslekler ek ödemeden tam yararlanmalıdır. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına da bu dönemde ek ödeme verilmelidir. Üniversite Hastaneleri verilen kadrolara sağlık personeli alımını ayrı ayrı ve kendilerine gör yapmamalıdır. KPSS puanına göre ve ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle birlikte yapmalıdır.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.