Öne Çıkanlar Mahmut Özer Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Devredilen Taşınırların Kaydı

Sağlık Personelini İlgilendiren Döner Sermaye Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizlik emekçilerin alın terini sömürmeye devam ediyor. Eğer bu sistemde adaleti tesis edemezsek sağlık sistemi büyük zarar görecektir. Bir diğer önemli sorun şiddet. Şiddete karşı toplumsal bir duruş oluşturmamız gerek. Şiddeti elbette herkesin kınaması gerekiyor. Ancak gerekli adımların atılmasına katkı sunacak olanların kınaması da bir anlam ifade etmiyor. Şiddet sağlık çalışanlarının alın yazısı değildir. Şiddete karşı topyekün bir mücadele acilen hayata geçirilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, “Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılması önemli bir kazanım. Bu kazanımınla sendikalı-sendikasız ayrımı artık önemli hale geldi. Elini taşın altına koyanla koymayan arasındaki fark ortaya çıktı” dedi.

Sağlık-Sen sparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, “Toplu sözleşme masasına sahanın gerçeklerini ve taleplerini bilerek hazırlandık. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız 2022 yılında kazanımlarımızı rahatça görecek. Isparta’yı karış karış gezerek emekçi arkadaşlarımıza kazanımlarımızı anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz. Elbette mücadelemiz bitmedi. Var olan sorunların çözüme kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlk günkü heyecanımızı ve azmimizi kaybetmeden mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.