Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu

Sağlık-Sen'den Harcırah Ödemesi Yazısı

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun ''ehliyet tespiti, imtihan ve hava değişimi için başka yere gönderilenler'' başlıklı 8'inci maddesinde; ''memurlar, yardımcı hizmetler sınıfına dahil personel ve kurumlarda yalnız ödenek mukabili çalışanlardan, memuriyet mahalli dışına;

a) Görevlerine ait mesleki ve sıhhi yeterliklerinin tespiti veya kurumlarınca görülecek lüzum üzerine imtihan için gönderilenlere, gisiş ve dönüşleri için yol masrafı ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenir.'' hükmü yer almaktadır.

Kamu kurumları tarafından, çeşitli zamanlarda kurumlarında çalışan memurlar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmaktadır. İlgili sınavlar için sınava giren memurlar, memuriyet mahalli dışındaki yerlere gitmekte ve sınav günlerinde geçici görevli olmaktadırlar.

Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı çerçevesinde, Görevde Yükselme Sözlü Sınavı için 15 Mart-9 Nisan 2021 tarihleri açıklanmış olup, Unvan Değişikliği Sözlü Sınavı için de akabinde bir tarih açıklanması beklenmektedir. 6245 Sayılı Kanun uyarınca, bu sınavlara memuriyet mahalli dışındaki yerlerde girmek durumunda kalan personele harcırah ödemesi yapılması gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (Mülga) tarafından verilen 9 Kasım 2018 tarihli ve 7270 sayılı görüş yazısında da; kamu kurumlarının yapmış olduğu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına, memuriyet mahalli dışından katılan kurum personeline, yol masrafı ve yolda geçen günler için gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenmesi gerektiği mütalaa edilmiştir. (EK).

Bu itibarla, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sözlü Sınavı'na giren personele harcırah ödenip ödenemeyeceği ile ilgili görüşlerinizin tarafımıza ivedi olarak bildirilmesi ve harcırah ödenmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.