Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sağlık-Sen'den Banka Promosyon Sözleşmeleri Yazısı (6 Eylül 2022)

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere; çalışanların maaş, ek ödeme, nöbet vb. ödemeleri için Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlar ile bankalar arasında yapılan maaş ödeme protokolüne bağlı olarak bankalar tarafından, promosyon ödemeleri yapılmaktadır.

Ancak, sözleşmelerin imzalandığı tarih ile günümüz koşulları arasındaki ekonomik farklılıklar ve çalışan ücretlerindeki artışlar karşısında, ödenen promosyon tutarlarının düşük kaldığı ortadadır. Promosyon tutarının belirlenmesinde asli unsur, çalışanların maaş ve ücretleridir. 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde %30.5, ikinci 6 aylık döneminde ise %41.69 oranında çalışanların maaş ve ücretlerine zam yapılmıştır. Bu artışa bağlı olarak bankaların mevduat getirisi artarken, çalışanların promosyon tutarları azımsanmayacak derecede düşük kalmıştır.

Mevcut ekonomik koşullar altında, promosyon tutarlarının belirlendiği maaş ödeme protokolleri sona erene kadar, kurum ve kuruluşlarınızca bankalar nezdinde yapılan finansal işlem hacimlerinin büyüyerek devam edeceği ortadadır. Bu durumda; protokollerin yapıldığı dönemde anlaşmaya varılmış olan promosyon tutarlarının, günümüz koşullarında hayatın olağan akışına ve çalışanların ihtiyaçarına cevap veremediği görülmektedir.

Bu itibarla, yapılmış olan banka promosyon sözleşmelerinin revize edilerek, promosyon tutarlarının artırılması, aksi halde sözleşmelerin feshedilerek yeni sözleşme yapılması ile ilgili olarak Bakanlığınızca promosyon anlaşması yapmış bulunan tüm il müdürlükleri ile kurumlarımızın talimatlandırılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.