Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunlarının İstihdamına ve Özlük Haklarının İyileştirilmesi Talebine İlişkin Soru Önergesi (24 Ağustos 2022)

Soru önergesinin açıklamasında ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim.'' denilmiştir.

Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının yaşamış olduğu sorunlara ilişkin olarak;

1- İşbu önerge tarihi itibariyle Ülkemizde Sağlık Yönetimi Bölümü mezun sayısı kaçtır? 2002 yılından işbu önerge tarihine kadar Bakanlığınız tarafından ataması yapılan Sağlık Bölümü Yönetimi mezunu kişi sayısı kaçtır?

2- Sağlık Yönetimi Bölümü adının ve 4597 nitelik kodunun 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname'nin Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı cetveline eklenmemesinin gerekçesi nedir?

3- Bakanlığınızca Sağlık Hizmetleri Bölümü adının ve 4597 nitelik kodunun 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkındaki KHK'nın kadro cetveline eklenmesine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Şayet yapılacaksa ne zaman yapılacak?

4- Bakanlığınız tarafından 2022 yılında Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu kişilerin ataması yapılacak mıdır? Yapılacaksa Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için planlanan atama tarihi ne zamandır? Söz konusu atamalarda Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu olan kaç kişinin ataması yapılacaktır? Şayet 2022 yılı atama yapılmayacaksa gerekçesi nedir?

5- Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu kişilerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır? Şayet yapılacaksa ne zaman ve nasıl bir çalışma yapılacaktır?

6- Kadro cetvelinde bölüm adı ve nitelik kodu bulunmayan, ataması yapılmayan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının yaşamış olduğu mağduriyetler nasıl giderilecektir? Ülkemizdeki birçok üniversitede Sağlık Yönetimi Bölümü'nün yer almasına rağmen söz konusu bölümden mezun olan kişilerin istihdamının sağlanamaması Anayasamızın 49. maddesinde yer alan çalışma hakkının ihlali anlamına gelmiyor mu?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-70622s.pdf linkinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.