Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Sağlık Yönetimi Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (10 Mart 2021)

57 yıllık köklü bir bölüm olan ''Sağlık Yönetimi'' mezunları 4 yıllık lisans eğitimlerinin ardından sağlık alanında canla başla mücadele vermek istiyor. 112 üniversitede eğitim-öğretim verilmesine rağmen görev tanımları olmayan sağlık yönetimi mezunları istihdam sorununun sona ermesini istiyor.

190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin ''Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı'' cetveli içinde maalesef ''Sağlık İdarecisi'' kadrosu bulunmuyor. Bu engeller yaklaşık 100 bin gencin atanamamasına neden oluyor.

4 yıl boyunca aldıkları nitelikli eğitim ve il, ilçe sağlık müdürlükleri ve kamu-özel hastanelerde yaptıkları stajlara rağmen herhangi bir müdürlükte ya da hastanede istihdam edilmeyen bölüm mezunları artık seslerini duyurmak istiyor.

Bu nedenlerle aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim.

1- 57 yıllık köklü bir geçmişe sahip ''Sağlık Yönetimi Bölümü'nden'' bu güne kadar mezun olanların sayısı tam olarak kaçtır?

2- Bölüm mezunlarına en son hangi yıl ve kaç kişilik kadro açılmıştır?

3- Türkiye'deki tüm kamu ve özel hastanelerde Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu çalışan var mıdır? Varsa kaç kişidir?

4- Hastanelerde anılan bölüm mezunu ihtiyacı var mıdır? Varsa kaç kişidir?

5- 2021 yılı içerisinde Sağlık Yönetimi Bölümü için bir ataa planlaması düşünüyor musunuz?

6- ''Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı'' cetveli içinde ''Sağlık İdarecisi'' kadrosunun bulunmama gerekçesi nedir?

7- Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için Bakanlığınızca yapılmış bir meslek tanımı var mıdır? Bu bölüm için belirlenmiş bir meslek tanımı yoksa bunun sebebi nedir?

8- Sağlık Bakanlığı'nın sağlık yönetimi bölümünü de kapsayan 3 Mart 2020'de başlattığı sağlıkçılarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışması var mıdır? Varsa bu çalışma neden sonuçlanmıyor?

Anahtar Kelimeler:
IstihdamSağlık Yönetimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.