Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar öğretmen

Süresiz Sözleşmeli 4b'li Sağlık Çalışanları İçin Soru Önergesi

COVID-19 salgınını yaşadığımız zorlu günlerde en büyük yük sağlık çalışanlarımızın üzerindedir. Bu zamana kadar binlerce sağlık çalışanımız virüse enfekte olmuş, birçok hekim, hemşire ve sağlık personelimiz virüs sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Hekimlerimiz ve hemşirelerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın COVID-19 salgını ile mücadelede fedakarca yürüttükleri görevleri herkes tarafından takdirle karşılanmaktadır.

24 Haziran 2018 Seçimleri öncesinde hükümetin en önemli vaatlerinden bir tanesi memurların ek göstergelerinin 3600'e çıkartılacağı olmuştur. AK Parti Genel Başkanı'nın 24 Mayıs 2018 tarihinde; polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik göstergelerinin 3600'e çıkartılacağını ifade etmiştir. Bu sözlerin ardından sağlık çalışanları başta olmak üzere birçok kamu çalışanında bu vaadin gerçekleştirilmesi beklentisi oluşmuştur.

Sağlık çalışanları arasında 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu'na tabi 4B kadrosunda ''süresiz sözleşmeli'' olarak çalışan vatandaşlarımızın da sorun, şikayet ve talepleri zaman zaman basına yansımakta; elektronik posta, sosyal medya ve telefon vasıtasıyla Milletvekillerine sıkça bildirilmektedir. Kadrolu olarak çalışan meslektaşları gibi KPSS ile atanan, aynı kurumda aynı işi yapan 4B'li sağlık personeli COVID-19 salgını sürecinde büyük fedakarlıklar göstererek hizmet etmişlerdir.

Yaşadığımız olağanüstü süreçte, canları pahasına büyük fedakarlıklarla çalışan, salgında en büyük riskle karşı karşıya olan sağlık çalışanlarımız arasında çalışma barışının sağlanması adına verilen sözlerin tutulması ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların giderilmesi uygun olacaktır.

COVID-19 salgını süresince fedakarca hizmet veren hemşirelerimize AK Parti Genel Başkanı tarafından söz verilen 3600 ek gösterge konusunda bakanlığınızca ve hükümet nezdinde herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışma ne zaman neticelenecektir?

3600 ek göstergenin salgın süresince en ön safta mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına uygulanmasına yönelik herhangi bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

657'ye tabi ''süresiz sözleşmeli'' 4B'li sağlık çalışanlarımızın sorun ve taleplerini giderme noktasında bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Süresiz sözleşmeli 4b'li Sağlık Çalışanlarımıza kadro verilmesi düşünülmekte midir? Bu konuda bakanlığınızın çalışmaları hangi aşamadadır?

Aynı kurumda aynı işi yapıp farklı maaş alan ve farklı özlük haklarına sahip sağlık çalışanlarının durumları dikkate alınarak, sosyal devlet ilkesine uygun olarak kamudaki kadrolu-sözleşmeli ayrımının ortadan kaldırılması, ücret ve özlük haklarının eşit ve adil bir şekilde yeniden düzenlenmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.