Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Tavandan Ödemede Adalet Tesis Edilmeli

Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara yönelik yayınlanan yönetmeliğin eksik olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, “Düzenleme geçtiğimiz ayları kapsamadığı için eksik kalmıştır. Ücret politikalarında hakkaniyet tesis edilmeli, çalışma barışı sağlanmalıdır” dedi.

Yeniden yapılacak 3 aylık tavandan ek ödemelerde hakkaniyetin sağlanması gerektiğini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, “Daha önceki yapılan ödemelerde adalet sağlanmadığı için sağlık çalışanlarının önemli bir bölümü mağdur olmuştu. Sağlık hizmetinin sunumu bir bütünse sağlık çalışanları bu bütünlük üzerine değerlendirilmeli. Yapılacak ödemelerden herkesin adil yararlandığı bir sistemin muhakkak tesis edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Pandemi süreciyle sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığına dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, “Büyük özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin var olan iş yükü sorunu pandemiyle birlikte daha da derinleşti. Sürecin başlangıcında yapılan sağlık çalışanı alımı da yeterli olmadı. Binlerce sağlık mezunu arkadaşımız atama bekliyor. Bu arkadaşlarımızın bir an önce sağlık ordumuza katılması gerekiyor. Branşlara göre yeterli alımlar yapılmalı, sağlık çalışanlarının fazla nöbet, ağır iş yükü gibi sorunlarına son verilmelidir” dedi.

Sağlık çalışanlarının giderek yorulduğunu ve yıprandığını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Bugün yapılması gereken yorgun sağlık çalışanlarının haklı taleplerine karşılık vermektir. Kimse üzerinden sorumluluk atmasın. Bu sorunların çözülmesi, sağlık çalışanlarının yüzlerinin gülmesi gerekiyor" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaşanan pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının sorunlarının ivedi bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. 

Sahada COVID-19’a karşı asıl mücadeleyi sağlık çalışanlarının yürüttüğünü ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Hem pandemiyle hem de sorunlarla boğuşan yorgun sağlık çalışanlarının haklı talepleri artık karşılık bulmalı” çağrısında bulundu.

Sağlık çalışanlarına karşı hakaret ve darp olaylarının arttığına vurgu yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Şiddet olaylarında genelde COVID-19 hastalarının ya da hasta yakınlarının olduğunu görüyoruz. Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Şiddeti uygulayanlara karşı asla ama asla müsamaha gösterilmemeli. Yasal ve vicdani bütün mekanizmalar tavizsiz işletilmeli” diye konuştu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye adaletsizliğinin gün geçtikçe derinleştiğini vurguladı. 

Yetkililerin sistemi adaletli hale dönüştürmesi gerektiğini dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sistem artık alarm veriyor. Sistemin yeniden adaletli hale getirilmesi için çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar sonucunda adil ve hakkaniyetli sistemin oluşması için model önerisini oluşturarak, paydaşlarımızla paylaştık. Görüyoruz ki sorun günü kurtarmak için atılan adımlarla da işlemiyor. Bizim isteğimiz hak gaspının olmaması ve çalışanın bir damla alın terinin hakkını alması. İsteğimiz model önerimiz doğrultusunda sistemin yeniden inşa edilmesidir. Bunun için tüm çabamızla mücadele edeceğiz ve bu sorunu da tarihin çöplüğüne atacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.