Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Tayin ve Becayiş Yasağı Açıklaması

696 Sayılı KHK ile kadro alan işçilere getirilen tayin ve becayiş yasağı konusunda Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Pandeminin zor koşullarında kahramanca görev yapan sağlık ve sosyal hizmet işçisinin bu feryadına artık kulak verin.

696 Sayılı KHK ile kadroya geçen on binlerce işçi, getirilen tayin ve becayiş yasağı ile perişan halde. Aile bütünlükleri kalmayan, yıllardır ailelerinden çocuklarından ayrı şehirlerde görev yapan bu işçilerin artık aile birliktelikleri parçalanmaya, boşanmalar artmaya başladı.

Yaklaşık 2 yıldan beri pandemi koşullarında canla başla çalışan, her türlü riskli çalışma ortamında görev yapan, karantinalı çalışma sistemleriyle psikolojik olarak da yıpranan sağlık ve sosyal hizmet işçileri, kadroya geçtiklerinden beri kendilerine getirilen tayin ve becayiş yasağı ile daha da zor duruma düştüler.

Eşlerinden, çocuklarından ayrı başka şehirlerde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin aile birlikteliklerinin bir an önce sağlanması gerekiyor.

Sendika olarak gösterdiğimiz ısrarlı tavrımızla Sağlık Bakanlığı  Toplu  İş Sözleşmesi’nde eşleri güvenlik vb işlerde görev yapan işçiler için geçici görevlendirme ile  bir kısım rahatlama sağlandı.

Ancak  toplu sözleşme müzakereleri devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı  işyerlerinde çalışan sosyal hizmet işçileri de bu konuda çok ciddi sıkıntı içerisindeler. Artık ötelenmeden sorun kalıcı bir şekilde çözümlenmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın  aile birlikteliği konusundaki hassasiyetleri ortadadır. Kendilerinin 696 Sayılı  KHK kapsamındaki sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin tayin ve becayiş feryatlarını dikkate alacaklarına inanıyoruz.

Sendika olarak bu konudaki tavrımız nettir. Ailelerin parçalanmasına daha fazla izin verilmeden tayin ve becayiş yasağı kaldırılmalıdır. Sorunun işçi açısından ötelenecek, ertelenecek bir yanı kalmamıştır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TayinBecayiş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.