Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Ücret Adaletsizliği, Şiddet ve Malpraktis Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, ''Toplu sözleşme sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın tamamına yönelik 22’den fazla kazanım elde ettik. İstedik ki çalışanlarımız ekonomik, sosyal, özlük hakları itibarıyla rahatlasınlar. Bu noktada elde ettiğimiz kazanımların her biri önemli ve tarihi kazanımlardır. Ek ödemelere yüzde 20 zam sendikal mücadelemizde önceliğimizdi. Bu önemli kazanım, sağlık çalışanlarının maaşlarına ciddi artış olarak yansıdı.

İstihdam artırılmadıkça sağlık çalışanlarının yaşadığı birçok sorun çözülmez. İstihdam eksikliği demek; aşırı iş yükü, uzun mesai, mutsuz sağlık çalışanı demektir. Biz, sağlık çalışanlarının aile yaşamıyla iş yaşamı arasındaki uyumun sağlanması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Bu yüzden sağlık çalışanı istihdamı muhakkak artırılmalı. Her yıl 60-70 bin atama yapılmazsa sağlık çalışanlarının birçok sorunu çözülmez.

Sağlıkta şiddet, katalog suçlar arasına girdi. Sağlık çalışanları artık devletin koruma ve güvencesi altında. Bu durumun sağlık çalışanlarımıza olan saldırıların önünü keseceğine inanıyoruz. Sağlık çalışanlarını darbeden saldırganlar artık elini kolunu sallayarak sokakta dolaşamayacak. Bundan sonra sağlıkta şiddetin cezası ağır olacak.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Bizden önceki sendikal anlayışları elimizin tersiyle ittik. Hiçbir zaman ideolojik bir yapılanma olmadık. Çalışan ve hizmet odaklı anlayışla yolumuzda yürüyoruz.

Sağımıza solumuza bakmadan, sendikamıza atılmak istenen iftiralara fırsat vermeden amacımız doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz.

Sürekli sahadayız. Her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Çalışanlar neredeyse Sağlık-Sen oradadır. Sahada gördüğümüz, bildiğimiz sorunları her platformda dile getirdik. Yılladır mücadelesini verdiğimiz sorunların çözümü için hem sahada hem masada mücadele ettik. Mücadelemizin meyvelerini almaya başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjdeler 14 Mart Tıp Bayramı’nda bize hediye oldu.'' dedi.

Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, ''Branş ayrımı yapmaksızın, tüm çalışanlarımızın menfaatini korumak, mesleklerini geliştirmek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının saygınlığını artırmak için sendikal mücadelemizi gece gündüz demeden sürdürüyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.