Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Murat Kurum psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer

Veteriner Hekim Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Uzun yıllardan bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına yıllar itibari ile çok az sayıda veteriner hekim alımı yapılmaktadır. Her yıl daha da artan mezun sayıları, öğrenci kontenjanları ve veterinerlik fakültelerine bağlı olarak binlerce veteriner hekim işsizler ordusuna katılmaktadır. İlgili dernek ve birliklerden tarafımıza iletilen verilere göre ülkemizde yaklaşık 35.000 civarında aktif veteriner hekim bulunmaktadır. Bunların yaklaşık 9000'i Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, 2500'ü yerel yönetimlerde, 300'ü ise diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olmak üzere 12.000 dolayında veteriner hekim kamuda istihdam edilmektedir. Bugün itibari ile klinik, poliklinik ve hayvan hastanelerinde görev yapan serbest veteriner hekim sayısı kamuda çalışan veteriner hekim sayısından fazladır. Halbuki kamudaki veteriner hekimlik hizmetleri ve ilgili faaliyet alanları çok daha fazla ve çok daha önemlidir.

Bugün itibariyle atama bekleyen veteriner hekim sayısı ne kadardır?

Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda veteriner hekim ihtiyacı var mıdır? Varsa ne kadardır?

Veteriner hekim meslek grubunun istihdam edildiği başta Bakanlığınız ve yerel yönetimler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili meslek grubu faaliyetlerinin aksamaması, daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için herhangi bir norm kadro çalışmanız var mıdır? Yoksa ne zaman yapılacak?

Hayvan sağlığı, çevre sağlığı ve gıda güvenliği hizmetlerinin yetersizliği, ilgili bölümlerden mezun olan veteriner hekim sayısının sürekli artması göz önüne alınarak yeterli sayıda veteriner hekim alımı yapılmasına ilişkin herhangi bir çalışma ya da düzenlemeniz var mıdır? Yoksa ne zaman yapılacaktır?

2021 yılında Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlarına veteriner hekim alımı yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne kadar yapılacak?

Serbest veteriner hekim sayısının kamuda çalışan veteriner hekim sayısından fazla olmasının nedeni nedir? Bunun önüne geçmek ve kamu istihdamını artırmak için Bakanlığınızca yapılan ya da yapılacak olan herhangi bir çalışma var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
omer 3 yıl önce

atama bekleyen veteriner hekimlerden birisi olarak teşekkür ve tebrik ediyorum. durmun takipçisiyiz.