Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Veteriner Hekimlere İlişkin Soru Önergesi

Söz konusu soru önergesinin açıklamasında ''Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere veteriner hekim atama duyurusu 3 yıl gibi uzun bir aradan sonra geçtiğimiz Mart ayında yayınlanmıştır. Bu duyuruda yalnızca 790 veteriner hekimin atanacağı belirtilmiştir. Halihazırda Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 8 bin veteriner hekimin iş yükünün çok fazla olduğu ve uzun mesailer yapmak zorunda kaldıkları meslek oda ve birlikleri tarafından dile getirilmektedir. Yani, 790 kişilik bir atamanın mevcut iş yükünü azaltmayacağı bir gerçektir. Ayrıca şu an ülkemizde eğitim faaliyeti yürüten 32 Veteriner Fakültesi vardır ve bu fakülteler her sene yüzlerce mezun vermektedir. Hem kamudaki ihtiyacı gidermek, hem de veteriner hekim istihdamını sağlamak adına 15 Mayıs 2020'de yapılacak atamalara ek kontenjan getirilmesi yerinde olacaktır.'' denilmiştir.

Söz konusu soru önergesinde ''Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde veteriner hekim açığı toplamda kaç kişidir? Bakanlığınız bünyesinde görev yapan veteriner hekimlerin iş yüklerini azaltmak için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Atama bekleyen veteriner hekimlerin istihdamını sağlamak ve kamudaki açığı kapatarak iş yükünü azaltmak için atamalara ek kontenjan getirmek gibi bir çalışmanız var mıdır? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda sağlık hizmetleri sınıfında yer alan veteriner hekimler ve diğer hayvan sağlığı çalışanlarının, çoğunlukla kolluk kuvvetlerinin dahi olmadığı yerlerde vazife yaptığı da göz önünde bulundurulduğunda ''Sağlıkta Şiddet Yasası'' kapsamına alınmasının gerekçesi nedir? İlgili meslek mensuplarının da bu kapsama alınması konusunda Bakanlığınızın herhangi bir çalışması olmuş mudur? Kamuda istihdam edilen veteriner hekimlerin ve veteriner sağlık teknisyen ve teknikerlerinin özlük hakları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Bakanlığınız bünyesinde görev yapan veteriner hekimlerin belirli alanlarda uzmanlaşması konusunda herhangi bir projeniz mevcut mudur?'' gibi sorular yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.