Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Yeterli İstihdam Yapılmalı Adil Ücret Politikası Belirlenmeli

Pandemiyle birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığına vurgu yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Yaşanan süreçle her bir sağlık çalışanının iş yükü artmış, çalışma süreleri uzamıştır. Yapmış olduğumuz anket çalışmasında da sağlık çalışanlarının büyük bir bölümü yorulduğunu dile getirmekte. Bugün yapılması gereken yeterli istihdamın sağlanmasıdır” diye konuştu.

Sağlık çalışanları arasında adaletli bir ücret politikasının olmadığını söyleyen Durmuş, aynı işi yapan, aynı kadroda bulunan çalışanların farklı maaşlar aldığını kaydetti. Durmuş devamında şunları söyledi: “Hizmet aynı, riskler aynı ancak alınan ücretler arasında dağlar kadar fark var. Bu durum çalışanların vicdanını zedelemektedir. Kamu idaresi tarafından buradaki çarpıklık düzeltilmelidir. Filyasyonda görevlendirilip hiç bir ücret alamayan birinci basamak sağlık kurumlarında çalışanlar ile birlikte yardımcı hizmetler sınıfı ve genel idari hizmetler sınıfı içinde adımlar atılmalı.” dedi.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yoğun mesaiden dolayı yıllık izinlerini kullanamadıklarını ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarının 2019 yılından kalan izinleri, bu yıl kullanamadıkları ve bir daha ki yıla aktarılamadığı için yanmaktadır. Bu konuda da sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Sağlık çalışanı anne-babaya mesai düzenlemesi yapılması gerektiğini de belirten Durmuş, eşlerden birinin evde kalabileceği şekilde mesai saatleri arasında düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.