Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

YSK'nın 2023/969 Sayılı Kararı

Kurulumuz Başkanlığına Muharrem İNCE tarafından gönderilen 12.05.2023 tarihli dilekçede; 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçiminde, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiği bildirilmiş olmakla, konu incelendi.

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun "Adaylıkta eksilme" başlıklı 12'nci maddesinde; "Birinci oylamada, kesin aday listesinin Resmî Gazetede yayımından itibaren, oy verme günü saat 17.00’ye kadar listede meydana gelecek eksilmeler, değişikliği gerektirmez." hükmü yer almaktadır.

Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulunun 14.03.2023 tarihli ve 2023/112 sayılı kararı ile seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adaylığı için, seçilme yeterliliği, aday gösterilme, adayların görevden ayrılmalarına ve seçim sistemi ile uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş olup, söz konusu kararda;

XIII- Adaylıkta eksilme

"Kesin aday listesinin Resmî Gazete'de yayımından itibaren oy verme günü saat 17.00'ye kadar ölüm veya adaylıktan vazgeçme nedeniyle meydana gelebilecek eksilmeler kesin aday listesinde değişiklik yapılmasını gerektirmez." düzenlemeleri yer almaktadır.

Nitekim, Yüksek Seçim Kurulunun 30.03.2023 tarihli ve 2023/321 sayılı kararı ile 14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, cumhurbaşkanı adaylarının (alfabetik sıralamaya göre); Kemal KILIÇDAROĞLU, Muharrem İNCE, Recep Tayyip ERDOĞAN, Sinan OĞAN olduğu tespit edilmiş, kesin aday listesi Resmi Gazete'nin 31.03.2023 tarihli ve 32149 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.

Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; 14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İNCE'nin seçim sonunda geçerli olmak üzere adaylıktan çekilme talebinin kabulüne, bu süreçte tarafına verilen oyların geçerli olduğuna karar verilmesi gerekmiştir. 

S O N U Ç :

Açıklanan gerekçelerle;

1- Muharrem İNCE'nin seçim sonunda geçerli olmak üzere adaylıktan çekilme talebinin kabulüne,
2- Muharrem İNCE'ye verilen oyların geçerli olduğuna,
3- Karar örneğinin;

a) Muharrem İNCE'ye,
b) İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmesine,
c) Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanmasına 13.05.2023 tarihinde oy birliği ile karar verildi.

Anahtar Kelimeler:
YSKSeçim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.