Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

17. B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı Ne Zaman?

Sınav başvuru ücretinin ödeneceği ve başvuru işlemlerinin yapılacağı son tarih 13 Mayıs 2022'dir. İl Emniyet Müdürlüklerince sınav başvuru ücretini yatıran aday listelerinin Patlayıcı Maddeler Bilgi Sistemi’ne (PATBİS) veri girişi yapılacağı son tarih 18 Mayıs 2022'dir. 

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından sınava katılacak adayların, PATBİS üzerinden okul/sınıf yerleştirme işleminin yapılacağı tarih 19-20 Mayıs 2022'dir. İl Emniyet Müdürlüklerince sınav giriş belgelerinin PATBİS üzerinden düzenlenerek adaylara teslim edileceği tarih 21-28 Mayıs 2022'dir. 

Sınav 29 Mayıs 2022 tarihinde Pazar günü, saat 14.00'da yapılacak.Yazılı sınav sonuçları 29 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. Adayların, yazılı sınav sonuçlarına itiraz edeceği tarih 29-30 Mayıs 2022'dir. Yazılı sınav itiraz sonuçları 30 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. 

Uygulamalı Sınav Komisyonun görevli olduğu tarih 30 Mayıs-3 Haziran 2022'dir. Sınav Değerlendirme Komisyonun görevli olduğu tarih 4-7 Haziran 2022'dir. Sınav sonuçları7 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. 

ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

2.1. Sınava ait iş ve işlemler POLNET 5 PATBİS projesi üzerinden yapılacaktır.

2.2. Başvurular, Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesinin Verilmesi Esas ve Usullerinin Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik’in ikinci bölümünde yer alan “Adaylarda Aranacak Nitelikler ve Başvuru” başlıklı 5. ve 6. maddelerinde belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

2.3. Başvuru şartları tutan adaylar, dilekçe ve başvuru evrakı ile birlikte ikamet ettikleri İl Valiliklerine (İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne) şahsen müracaat edeceklerdir.

2.4. Emniyet teşkilatı ve TSK personelinin sınava müracaatlarında 2013/13 sayılı Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesindeki 4.6. maddesi de dikkate alınacaktır.

2.5. Adaylara ait sağlık raporu, müracaat tarihinden itibaren son 1 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

2.6. Başvuru şartları tutan adaylardan, Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı için 1.000 TL (bin) sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

2.7. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle adayların Ateşleyici Yeterlilik Belgesi sınavlarına giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecektir.

2.8. Adaylar sınav yerlerine yanlarında getirmiş oldukları maske takılı bir şekilde alınacak olup, sınav süresince adayların ve sınav görevlilerinin sınavda sosyal mesafe kuralına riayet etmeleri sağlanacaktır.

YAZILI SINAV VE İTİRAZ

3.1. Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır.

3.2. Yazılı sınavda 50 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Her soru 2 puan olup, yanlış doğruyu götürmeyecektir.

3.3. Yazılı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir.

3.4. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 24 saat içerisinde dilekçe ile Sınav Kurulu (Sınav Değerlendirme Komisyonuna) ve Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na yapılır. Sonuç en geç 24 saat içerisinde açıklanır. Kurulun itirazla ilgili aldığı karar kesindir.

3.5. Yazılı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesi aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını, en az bir adet siyah kalem ve yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş bulundurmak zorundadır.

UYGULAMALI SINAV

4.1. Yazılı sınavda başarılı olanlar, istedikleri belge sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla sınav kurulunca uygulamalı sınava tabi tutulacaktır.

4.2. Uygulamalı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını bulundurmak zorundadır.

4.3. Uygulamalı Sınav; 30/05-03/06/2022 tarihleri arasında saat 09.00’da yapılacaktır. (Sınav yeri daha sonra ilan edilecektir.)

4.4. Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır.

4.5. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

4.6. Uygulamalı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir.

4.7. Adayların, uygulamalı sınav sonucuna itiraz hakkı yoktur.

YAZILI VE MÜLAKAT SINAV SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

PATBİS üzerinden ilan edilen sınav sonuç listesine göre sınavdan başarılı olan kişilere, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Ateşleyici Yeterlilik Belgesi düzenlenerek imza karşılığı teslim edilecektir.

SON HÜKÜMLER

6.1. Adaylar, yazılı sınav başladıktan 15 dakika sonra sınava alınmayacak, sınavın son 15 dakikasında adayların sınav salonundan çıkışına izin verilmeyecektir. Sınav salonunda iki
aday kalması durumunda, bu kişiler sınav süresi bitimine kadar sınav salonundan çıkarılmayacaktır.

6.2. Başvuru şartlarını taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkartılan, yazılı sınavda başarısız olan, sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların yatırmış oldukları sınav ücreti geri ödenmeyecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Yastı 2 yıl önce

B Sınıfı Ateşcilik mülakatı Açıklandı mı

Avatar
Bülent Yastı 2 yıl önce

B Sınıfı Ateşcilik mülakatı Açıklandı mı