Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

19. B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı Ne Zaman?

Sınav başvuru ücretinin ödeneceği ve başvuru işlemlerinin yapılacağı son tarih 26.01.2024'dür. İl Emniyet Müdürlüklerince sınav giriş belgelerinin PATBİS üzerinden düzenlenerek adaylara teslim edileceği tarih aralığı 03-10.02.2024'dür.

Sınav 11 Şubat 2024 tarihinde Pazar günü, saat 14.00'da yapılacak. Yazılı sınav sonuçları 11 Şubat 2024 tarihinde açıklanacak. Adayların, yazılı sınav sonuçlarına itiraz edeceği tarih aralığı 11-12 Şubat 2024'dür. Yazılı sınav itiraz sonuçları 12 Şubat 2024 tarihinde açıklanacak.

Uygulamalı Sınav Komisyonun görevli olduğu tarih aralığı 12-16.02.2024'dür.Sınav Değerlendirme Komisyonunun (Yazılı-Uygulamalı) görevli olduğu tarih aralığı 17-23.02.2024'dür.  Sınav sonuçları 23 Şubat 2024 tarihinde açıklanacak.

ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

2.1. Başvurular, Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesinin Verilmesi Esas ve Usullerinin Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik’in ikinci bölümünde yer alan “Adaylarda Aranacak Nitelikler ve Başvuru” başlıklı 5. ve 6. maddeleri ile 2023/9 sayılı Sivil Kullanım Amaçlı Patlayıcı Madde İşlemleri Genelgesi’nin 4. maddesinde belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

2.2. Adaylar, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerliliği bulunan sağlık kurulu raporu ile müracaat edeceklerdir.

2.3. Başvuru şartları tutan adaylar, dilekçe ve başvuru evrakı ile birlikte ikamet ettikleri İl Valiliklerine (İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne) şahsen müracaat edeceklerdir.

2.4. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin sınava müracaatlarında 2023/9 sayılı Sivil Kullanım Amaçlı Patlayıcı Madde İşlemleri Genelgesi’ndeki 4.6. maddesi de dikkate alınacaktır.

2.5. Başvuru şartları tutan adaylardan, B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı için 3.500 TL (üçbinbeşyüz) sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

2.6. Üniformalı meslek gruplarında çalışan adayların, ateşleyici yeterlilik belgesi sınavına resmi üniforma ile giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecektir.

YAZILI SINAV VE İTİRAZ

3.1. Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır.

3.2. Yazılı sınavda 50 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Her soru 2 puan olup, yanlış doğruyu götürmeyecektir.

3.3. Yazılı sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az 60 puan almaları gerekir.

3.4. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 24 saat içerisinde dilekçe ile Sınav Kuruluna (Sınav Sonuçlarına İtiraz Değerlendirme Komisyonu) veya Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na yapılır. Sonuç en geç 24 saat içerisinde açıklanır. Kurulun itirazla ilgili aldığı karar kesindir.

3.5. Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır.

3.6. Yazılı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesi aslını, üzerinde T.C. kimlik numaraları bulunan T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını, en az bir adet siyah yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurması gerekir.

UYGULAMALI SINAV

4.1. Yazılı sınavda başarılı olanlar, istedikleri belge sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla sınav kurulunca uygulamalı sınava tabi tutulacaktır.

4.2. Uygulamalı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. kimlik numaraları bulunan T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını bulundurmak zorundadır.

4.3. Uygulamalı Sınav; 12-16.02.2024 tarihleri arasında saat 09.00’da yapılacaktır. (Sınav yeri daha sonra ilan edilecektir.)

4.4. Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır.

4.5. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

4.6. Uygulamalı sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az 60 puan almaları gerekir.

4.7. Uygulamalı sınav sonucuna, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki ilk 3 iş günü içerisinde sadece maddi hata yönünden itiraz edilebilir.

GÜVENLİK GÖZETMENİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

Sınavın yapılacağı binanın giriş bölümünde;

5.1. Sınava girecek adayların, sınava giriş belgeleri ile T.C. kimlik kartı veya kimlik yerine geçen belgelerinde yer alan fotoğraf ve bilgilerin kontrolünü dikkatli bir şekilde yapacaktır.

5.2. Sınava girecek adayların, şeffaf şişeli su dışında yiyecek ve içecek maddeleri ile herhangi bir iletişim cihazı, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, kol veya cep saati gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan veya dijital bellek kullanan elektronik cihaz, silah ve benzeri teçhizat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. araçlar ya da müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük vb. doküman ile sınav güvenliğini tehlikeye sokabilecek her türlü materyalin sınav binasına girmesini engellemek amacıyla üst araması yapacaktır.

5.3. (5.1) ve (5.2) maddelerinde belirtilen hususlara aykırı hareket edenler hakkında, bina sınav gözetmenine bilgi vererek tutanak tanzim edecektir.

5.4. Bina sınav gözetmeni koordinesinde, salonların kontrolünü yapacak ve tutanak tanzim edecektir.

SON HÜKÜMLER

6.1. Adaylar, yazılı sınav başladıktan 15 dakika sonra sınava alınmayacak, sınavın son 15 dakikasında adayların sınav salonundan çıkışına izin verilmeyecektir. Sınav salonunda iki aday kalması durumunda, bu kişiler sınav süresi bitimine kadar sınav salonundan çıkarılmayacaktır.

6.2. Başvuru şartlarını taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkartılan, yazılı sınavda başarısız olan, sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların yatırmış oldukları sınav ücreti geri ödenmeyecektir. Ancak idareden kaynaklanan nedenlerle sınavın iptal edilmesi durumunda, sınav başvuru ücreti iade edilecektir.

11.02.2024 tarihinde yapılacak olan  19. B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavına ait aday/okul/salon yerleştirme işlemi tamamlanmış olup yerleştirme sonuçları 02.02.2024 tarihinde PATBİS uygulaması üzerinden yayımlanmıştır.

Bu kapsamda, sınava katılacak adayların “Sınav Giriş Belgesi”ni İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü’nden teslim almaları gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaan sabri 1 yıl önce

Tam olarak sırasıyla başvuruyu nerden ve nasıl yapacağız ?