Öne Çıkanlar Mahmut Özer Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Devredilen Taşınırların Kaydı

2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Başvuru Kılavuzu ve Tarihleri

Sınava başvurular, 27 Ocak - 15 Şubat 2022 tarihleri arasında, kuraya başvurular 28 Nisan-17 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 27 Ocak 2022 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, kişisel Twitter hesabından "Değerli EKPSS adaylarımız, 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-EKPSS başvuru kılavuzu https://t.co/j0pzG5fXEW sitemizde yayımlanmıştır. Başvurularınızı 27 Ocak-15 Şubat 2022 tarihleri arasında yapabilirsiniz. Şimdiden adaylarımıza başarılar dilerim." dedi.

EKPSS Sınav ücreti 170 lira olup ücret ödeme için son gün 16 Şubat 2022'dir. (SINAV ÜCRETİ SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN 170,00 TL’DİR. 45,00 TL ADAY TARAFINDAN 27 OCAK-16 ŞUBAT 2022 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR.125,00 TL İSE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA YATIRILACAKTIR.) EKPSS için geç başvuru tarihi 9-10 MART 2022 olarak belirlenmiş olup sınav ücreti Geç Başvuru Günlerinde ödenecektir.

Kura ücreti 25 lira olup ücret ödeme için son gün 18 Mayıs 2022'dir. Kura için geç başvuru tarihi 7-8 HAZİRAN 2022 olarak belirlenmiş olup başvuru ücreti Geç Başvuru Günlerinde ödenecektir.

2022-EKPSS: Kılavuz, Tablolar ve Başvuru Bilgileri için https://www.osym.gov.tr/TR,22564/2022-ekpss-kilavuz-tablolar-ve-basvuru-bilgileri.html linkini tıklayınız.

DİKKAT: Kılavuzda yer alan ücretlerin dışında; hizmet ücreti, yeniden şifre edinme, sonuçlara veya sorulara itiraz vb. nedenlerle, adaylardan alınacak diğer ücretler, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulur. Başvuru merkezleri ve bankalar, kılavuzda ve ÖSYM’nin internet sayfasında belirtilen ücretlerin dışında herhangi bir işlem için adaylardan ücret talep edemez. Başvurusunu veya tercihini yapmayan, başvurusu veya tercihi geçersiz sayılan/iptal edilen veya silinen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru/yanlış yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaydan sadece başvuru hizmeti ücreti alınır, verilen şifre için ayrıca ücret alınmaz. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından başvuru hizmeti ücreti ile sınav/ek yerleştirme ücreti alınmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.