Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

2022 Yılı EKPSS Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI

24 Nisan 2022 tarihinde saat 10.15'te tek oturumda gerçekleştirilen 2022 EKPSS'de toplam 60 soru soruldu ve 60 dakika süre verildi. Sınav test usulü yapıldı. Sınavda Genel Yetenek Testi'nde Türkçe'den 15, Matematik'ten 15 soru soruldu. Genel Kültür Testi'nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi'nden 10, Temel Yurttaşlık Bilgisi'nden 6, Türk Kültür ve Medeniyetleri'nden 3, Türkiye Coğrafyası'ndan 5, Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular'dan 6 soru soruldu.

DEĞERLENDİRME

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. 

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

EKPSS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI

EKPSS Puan Türü EKPSSP1 (Ortaöğretim Düzeyi), EKPSSP2 (Ön Lisans Düzeyi), EKPSSP3 (Lisans Düzeyi) için Genel Yetenek 0.50; Genel Kültür 0.50 test ağırlıkları kullanılacak.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022-EKPSS) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (% 10) için https://www.osym.gov.tr/TR,23752/2022-ekpss-temel-soru-kitapciklarinin-yayinlanmasi--10.html linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.