Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

2023 Yılı İSG/1 Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılan İSG/1 Sınavı saat 10.15’te başladı ve 75 dakika sürdü. Sınav için başvurular 16-23 Mart 2023 tarihleri arasında alınmıştı, geç başvuru tarihi 6 Nisan 2023 olarak belirlenmişti.

Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanmış olup her testte 50 soru yer aldı. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilmektedir.

Testler içinde ortak sorular da yer alabilmektedir.

1) İş Yeri Hekimliği Testi
2) C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
3) B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
4) A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
5) Diğer Sağlık Personeli Testi

Sertifika alanlarına bağlı olarak sınava başvuran aday sayısının 3.000 ve altında olduğu durumlarda, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde kısmen ya da tamamen yazılı sınav yapılabilmektedir. Yazılı sınavda en az 20 açık uçlu soru yer alaktadır.

5.000 ve altında adayın başvurduğu sertifika alanlarında sınav, elektronik ortamda Ankara’da yapılmaktadır. İSG/1 Sınavında tüm sertifika alanlarında sınav yapılmaktadır ancak, İSG/1 Sınavına başvuran aday sayısının 100 ve 100’ün altında olduğu sertifika alanlarında İSG/2 Sınavı yapılmamaktadır.

Sorular; Temel Eğitim Müfredatı Konularından hazırlanmaktadır. Testte tüm eğitim konularından soru yer almayabilmektedir. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk etmenleri hem "teknik" hem de "mevzuat" başlığı altında değerlendirilebilmektedir.

İş yeri hekimliği grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir:

1. Hukuk %5
2. Genel İSG Konuları %15
3. Mevzuat %25
4. Sağlık %50
5. Teknik %5

A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir:

1. Hukuk %5
2. Genel İSG Konuları %15
3. Mrvzuat %30
4. Sağlık %10
5. Teknik %40

Diğer sağlık personeli grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir:

1. Hukuk %5
2. Genel İSG Konuları %30
3. Mevzuat %20
4. Sağlık %35
5. Teknik %10

Sınavda ek süre verilmek kaydıyla adaylara deneme soruları sorulabilmektedir. Deneme sorular, değerlendirme işlemine dâhil edilmemektedir. Deneme sorular, birbirine denk sonuçlar üreten sınavlar yapabilmek için benzer güçlük derecesi ve ayırt edicilik özellikleri olan soruları tespit etmek amacıyla gerçek sınavlarda sorulan fakat değerlendirme aşamasında puanlama dışı bırakılan sorulardır.

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınmakta, yanlış cevaplar dikkate alınmamaktadır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılmaktadır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu durumun oluşması halinde, sınav sonuçları açıklandığı tarihte başarılı ilan edilenlerin hakları saklı tutulmaktadır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılmaktadır.

Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılmaktadır. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olmaktadır. Adayların 100 üzerinden puanları hesaplanmaktadır. 

Testteki Toplam Geçerli Soru Sayısı, iptal edilen soru/sorular çıkarıldıktan sonra kalan soru sayısıdır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG/1) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (% 10) için https://www.osym.gov.tr/TR,25499/2023-isg1-temel-soru-kitapciklarinin-yayimlanmasi--10.html linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.