Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu Sözleşmeli

2023 Yılı Sayıştay Eleme Sınavı Sonuçları AÇIKLANDI

2023 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2023-Sayıştay Eleme)'nda Genel Yetenek Testi'nden 35 soru, Genel Kültür Testi'nden 10 soru soruldu. Alan Bilgisi Testi'nde ise; 15 soruluk İktisat Testi, 15 soruluk Maliye Testi, 15 soruluk Hukuk Testi, 15 soruluk Muhasebe Testi yer aldı. Sınavdan sonra adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyordu.

Değerlendirme sonunda adaylar, en yüksek SES puanlı adaydan başlamak üzere puan sırasına konulacaktır.

SES puanı en fazla olan adaydan başlamak üzere ve eşit puanlar için; genel yetenek testi ağırlıklandırılmış standart puanı ve genel kültür testi ağırlıklandırılmış standart puanı toplamı büyük olan öncelikli olmak kaydıyla başarı sırasına konulacaktır. En yüksek puandan başlayarak 70 ve üzerinde puan alan adaylardan, 25 kişilik kadronun beş katına kadarı eleme sınavını kazanmış sayılacaktır. Sonuncu adayla aynı puanı alan diğer adaylar da eleme sınavını kazanmış sayılacaktır.

Eleme sınavı sonuçları; tüm adaylar için, puan sırasında, yazılı sınava katılmaya hak kazanan ve kazanamayanlar ayrı ayrı olacak şekilde elektronik ortamda sınav sonuçları açıklandıktan sonraki ilk 2 gün içinde Sayıştay Başkanlığına verilmiş olacaktır. Kazanan adayların eleme ve yazılı sınav sonuçları, başarı sırasına göre bir liste halinde, yazılı sınavı kazanan adayların ise tüm başvuru bilgileri elektronik ortamda Sayıştay Başkanlığına verilecektir. Yazılı sınavı kazanan adayların fotoğrafları ise veri tabanı dosyası olarak Sayıştay Başkanlığına verilecektir.

Yazılı Sınava katılma hakkını elde eden adaylar, “Yazılı Sınava katılmaya hak kazandınız.” ibaresi yer alan sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalardan T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yazılı Sınava katılma hakkını elde eden adaylar, sınava, yazılı sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri yazılı sınava hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi ile gireceklerdir.

Eleme Sınavında 70 ve üzerinde puan alan ancak kontenjan dışında kalan adaylar ile 70’in altında puan alan adayların Sınav Sonuç Bilgisinde “Kazanamadınız.” ifadesi yer alacaktır.

Sonuçlar 3 Ekim 2023 tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9732 linkinden açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.