Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

2024 Yılı TUS ve STS (Tıp Doktorluğu) 1. Dönem Sınavı Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

2024 Yılı TUS 1. Dönem Sınavı Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te yapıldı ve 150 dakika sürdü. Kilinik Tıp Bilimleri Testi saat 14.45'te yapıldı ve 150 dakika sürdü. 2024 Yılı STS (Tıp Doktorluğu) Sınavının 1. Aşama Sınavı saat 10.15'te; 2. Aşama Sınavı saat 14.45'te yapıldı. Her iki oturum da 150 dakika sürdü. Sınav Ankara'da yapıldı.

TUS SINAVI'NDA SORULAN SORULAR

Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT)’nde; Anatomi’den 14, Histoloji ve Embriyoloji’den 8, Fizyoloji’den 10, Tıbbi Biyokimya’dan 22, Tıbbi Mikrobiyoloji’den 22, Tıbbi Patoloji’den 22, Tıbbi Farmakoloji 22 soru sorulmaktadır. 

Temel Tıp Bilimleri Testi 120; Klinik Tıp Bilimleri Testi 120 sorudan oluşmaktadır. Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT)*’nde; Dâhiliye Grubu’ndan 42, Pediatri’den 30, Cerrahi Grubu’ndan 36, Kadın Hastalıkları ve Doğum’dan 12 soru sorulmaktadır.

* Soruların yaklaşık %5’i güncel sağlık konularından oluşmaktadır.

STS TIP DOKTORLUĞU SINAVI'NDA SORULAN SORULAR

Sınavda uygulanacak test sorularının seçilebileceği alanlar, Tablo-1’de gösterilmiştir.

Testlerin Kapsamı

Alanlar

1. Aşama

Anatomi
Histoloji ve Embriyoloji
Fizyoloji
Tıbbi Biyokimya
Tıbbi Mikrobiyoloji
Tıbbi Patoloji
Tıbbi Farmakoloji

2. Aşama (*)

Dâhiliye Grubu
Pediatri
Cerrahi Grubu
Kadın Hastalıkları ve Doğum

(*) Güncel sağlık konularından da soru sorulabilecektir.

TUS 1. DÖNEM SINAVI DEĞERLENDİRME

TUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Hesaplanan standart puanlar kullanılarak,

• Tıp fakültesi mezunu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (Ağırlıklı K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (Ağırlıklı T) ve talep eden adaylara Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı (Ağırlıklı A) hesaplanacaktır.

Tıp Fakültesi Mezunu Adaylar İçin

Ağırlıklı K Puanı için TTBT Standart Puanı 0.5; KTBT Standart Puanı 0.5

Ağırlıklı T Puanı için TTBT Standart Puanı 0.7; KTBT Standart Puanı 0.3

Ağırlıklı A Puanı için TTBT Standart Puanı yok; KTBT Standart Puanı 1

• Tıp dışı meslek mensubu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (Ağırlıklı T) hesaplanacaktır.

Tıp Dışı Meslek Mensubu Adaylar İçin

Ağırlıklı T Puanı için TTBT Standart Puanı 1; KTBT Standart Puanı yok.

Adayların Ağırlıklı K, Ağırlıklı T ve Ağırlıklı A puanları, aşağıdaki dönüşüm formülünde kullanılarak adayların en yükseği 85 olan K, T ve A puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

STS TIP DOKTORLUĞU 1. DÖNEM SINAVI DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar 100 üzerinden puanlara dönüştürülerek adayların ilgili aşama için STS puanları olacaktır. Tıp Doktorluğu alanından sınavın 1. Aşamasına giren adaylara STS 1. Aşama Puanı, 2. Aşamasına giren adaylara STS 2. Aşama Puanı hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

DİKKAT: Sınavda uygulanacak soruların telif hakları ÖSYM’ye aittir. Sorular, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yayımlanmasına karar verilenler hariç, hiçbir kişi veya kuruma verilmez, basılı veya internet ortamında yayımlanmaz. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan, hangi amaçla olursa olsun, tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, kullanılması veya yayımlanması yasaktır. Aksi yönde fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kanuni yollara başvurulacaktır. Sınava giren adaylar, bu durumu kabul etmiş sayılırlar.

2024-TUS 1. Dönem Sınavı ile 2024-STS Tıp Doktorluğu 1.Dönem Sınavı Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (%10) için https://www.osym.gov.tr/TR,29272/2024-tus-ve-2024-sts-tip-doktorlugu-1-donem-temel-soru-kitapciklarinin-yayinlanmasi--10.html linkini tıklayınız.

17 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) ile 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 17 Nisan 2024 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar; ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecektir. Ayrıca adaylar; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecektir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.